JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mangler grep på helseforetakene

– FO har ikke grepet tak i problemet med helseforetakenes anbudsrunder. Forbundet er rett og slett for svakt på regionsnivået, sier fylkessekretær Svein Wollsund i Oslo.
08.01.2008
15:56
16.12.2013 03:31

Han mener forbundet er i etterkant av mange viktige problemstillinger som kommer som følge av reformene fra helseforetakene. – Problemene er så store at fylkesavdelingene ikke greier å følge med. Helse Sør-Øst omfatter ti fylker. Det er rett og slett for mye for oss, hevder Wollsund. Helseforetakene administrer viktige områder som rus, psykiatri og helse forøvrig. – Noe av problemet for FO er at forbundet favner så vidt. Vi jobber på mange arenaer og mener noe om alt, det er ikke lett når vi er så få til å administre det hele.

Trenger ressurser

Wollsund roser forbundet for å være på banen, og å ha tillitsvaltsgsapparatet på plass i forhold til departements- og sykehusnivå. – Men det er på nivået imellom, nemlig på helseregioner, at organisasjonen svikter. Og det er her mange av premissene legges, sier Woldsund. – Dette kan få fatale følger for brukere og medlemmer. Når det for eksempel blir bestemt at sykehusene skal spare inn titalls millioner kroner, er vi ikke med på beslutningen om hvordan dette bør gjennomføres. Wollsund mener også de andre fylkesavdelingene sliter med forholdet til helseforetakene. – Hvis FO ansatte en fagkonsulent som arbeider mot helseforetakene kunne vi vært mer på bane. Forbundsleder Randi Reese kan ikke si noe om saken nå, men forteller at arbeidsutvalget i FO skal behandle hvordan forbundet skal forholde seg til helseforetakene på AU-møte førstkommende torsdag.

08.01.2008
15:56
16.12.2013 03:31