JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FOere vil ha kommunal makt

Minst fem FOere er ordførerkandidater ved høstens kommunevalg. Tidligere nestleder Bård Hogstad er SVs ordførerkandidat i Ski kommune.
06.09.2007
11:19
16.12.2013 02:07

Ikke uventet er helse- og sosialpolitikk, kultur og miljø barnevernpedagogens hjertesaker. – Barnevernet i Ski har store utfordringer og trenger flere ansatte. Kommunen har alltid hatt høye sosialhjelpsatser. Hvis jeg blir ordfører, skal jeg sørge for at vi tar vare på dem som trenger kommunen aller mest. Jeg vil også gjøre mitt for å hindre utbyggingen av E18 gjennom Sørmarka, sier Hogstad.

Sosialpolitikk

Det har vært rødt flertall i Ski de siste fire årene, og SV har seks plasser i kommunestyret som har 41 representanter. – Vi har hatt makt og innflytelse, men fortsatt trenger vi sosialistisk flertall for å bedre forholdene blant annet i sosialsektoren, sier FOeren. Som topptillitsvalgt i fagbevegelsen var han bevisst på ikke å være aktiv i partipolitikken. – På LO-Kongressen kritiserte jeg det formaliserte faglig-politiske samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet. Det tok jeg konsekvensen av og holdt meg unna lokalpolitikken mens jeg var tillitsvalgt for Fellesorganisasjonen, sier han. Etter at Hogstad gikk av som nestleder, begynte han som forbundssekretær i Musikernes Fellesorganisasjon. – Jeg har aldri spilt et instrument i mitt liv, men jeg jobber fortsatt med lønn og tariff og konflikter på arbeidsplassene, sier Hogstad.

Sterkt engasjement

Også i andre kommuner er FOere toppkandidater til ordførervervet. Sosionom og ordfører Åse Hammerhei stiller til gjenvalg for Ap i Hobøl. Barnevernspedagog Arne Tregde er ordførerkandidat for SV i Farsund. Og i Trøgstad er barnevernpedagog Hilde Gillingsrud kandidat for SV. I Tønsberg topper barnevernpedagog Olav Sannes Vika lista for SV. Tidligere fylkessekretær i Hordaland, sosionom Oddny Miljeteig er kandidat til å lede byrådet i Berget, et verv tungt og betrodd verv. Sosionom Marie Helene Brandsdal blir med 99 prosent sikkerhet varaordfører i Årdal kommune for Arbeiderpartiet.Barnevernpedagog Marianne Borgen er ordførerkandidat for SV i Oslo, men hun er ikke medlem i FO.

06.09.2007
11:19
16.12.2013 02:07