JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dårlig satsing i Bergen

Mangel på boligtilbud til utviklingshemmede i Bergen er et stort svik mot disse innbyggerne. 200 bergensere og deres familier står i kø for tilrettelagt bolig, og mellom 50 og100 definerer kommunen til å være i en krise.
04.09.2007
11:27
16.12.2013 02:04

Både det høyredominerte byrådet og opposisjonspartiene i Bergen var på et debattmøte i FO Hordaland i går enige om denne situasjonsbeskrivelsen. Dermed burde det være håp om å få rettet opp situasjonen uansett valgresultat. Utover dette var uenigheten stor.

FOs andre nestleder Kjetil Ostling dokumenterte på møtet den manglende satsingen på barn og unges oppvekstvilkår i en grundig og engasjert gjennomgang av dårlige vekstvilkår for utsatte grupper i Norges nest største by. Byrådets hovedfokus har vært på budsjett og kostnadskontroll. Samtidig lever 1166 barn i Bergen under fattigdomsgrensa, og 1/3 av ventelisten for kommunal bolig består av barnefamilier.

18.2 prosent av alle barn lider under foreldres rusmiddelmisbruk, og nesten en firedel av alle barn utsettes for vold årlig. Manglende forebyggende tiltak får langsiktige konsekvenser

Redusert skatt og privatisering

Ostling påpekte at Høyre-byrådet har satset på redusert eiendomsskatt til fordel for satsing på fattige barnefamiler og forebyggende barnevern. De har gått inn for konkurranseutsetting og privatisering fremfor styrking av gode offentlige tjenester.Byrådspartiene likte dårlig beskyldningene om unnfallenhet overfor utfordringene med å gi utsatte barn og unge gode oppveksvilkår i Bergen, mens opposisjonen og det alternative byrådet med AP, SV og SP, støttet av RV, uttrykte sterk støtte til FOs vurderinger av problemene i Bergen.

Leder i FO Hordaland, Grethe Kvist kommenterer møtet slik: – FO hadde utfordret partiene i Bergen til å svare på 13 spørsmål før møtet. Gjennom svarene og den engasjerte debatten fremstår det tydelige alternativer for bergenserne den 10. september. De rød-grønne viste langt større vilje til å konkretisere og forplikte seg på en langt sterkere satsing for barn og unges oppvekstvilkår. Her fikk de frammøtte gode argumenter foran valget.

04.09.2007
11:27
16.12.2013 02:04