JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Falsk kampanje

Bufetat har funnet flere titalls signerte leserbrev med kritikk av barnevernet i aviser over hele landet. Ingen av personene bak innleggene finnes, fastslår Bergens Tidende.
02.08.2007
14:12
16.12.2013 01:44

- Det er grunn til å tro at disse innleggene skal stille barnevernet i et dårlig lys, sier Nils Marton Aadland, informasjonsrådgiver ved Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat) på Vestlandet til BT.

I mai reagerte Aadland sammen med sin kollega i Oslo på likelydende kritiske innlegg i aviser fra Tromsø i nord til Stavanger i sør. Forfatterne som står bak skriver alle under fra lokale plasser som Tertnes, Ulset og Fyllingsdalen.

BT har gått gjennom innlegg fra de to fiktive personene som Bufetat har påvist, og også to andre fiktive personer som har skrevet om barnevernet i Bergens Tidende.

Felles for alle fire er at de ikke bor på adressene de oppgir, ikke står i telefonkatalogen eller er registrerte i folkeregisteret.

BT har funnet rundt 40 innlegg det siste halvåret, men trolig er tallet langt større om flere lokalaviser blir tatt med. - Vi ønsker åpenhet og konstruktiv kritikk, men det er vanskelig å gå i debatt med personer uten et ansikt. For oss er det viktig å varsle redaksjonene om at dette skjer, sier Aadland, som.mener det er rart at innleggene har kommet på trykk.

- Til og med store aviser har sluppet til folkene. Avisene har en jobb å gjøre for å hindre dette, sier Nils Martin Aadland til Bergens Tidende.

02.08.2007
14:12
16.12.2013 01:44