JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nettverksbyggere

– Vi ønsker å få en utvekslingsavtale med sosialarbeiderutdanningen i Trondheim og Ramallah, sier Nadia Naim Ibrahim Shabana (27 år) fra Palestina.

Sammen med Kholood Abdul Fattah Allani besøkte FO Sør-Trøndelag i begynnelsen av juni.– Vi har besøkt Høgskolesenteret og sett hvordan dere jobber med sosialutdanningen i Norge. Måten dere driver oppsøkende arbeid er veldig interessant for oss, sier Fattah Allani.

Lærerikt

FOs fylkesleder Heidi Klokkervold har vært vert for besøket som var i regi av LO Sør- Trøndelag. Hun var i Ramallah og Betlehem i slutten av februar. – Jeg var spesielt imponert over måten de jobbet på i barnehagene og skolene. Alle ungene hadde traumatiske historier. Sosialarbeiderne i Palestina har mye å lære oss på det området, sier Klokkervold. Nadia og Kholood skal også delta på styremøte i FO Sør- Trøndelag og møte norske sosialarbeidere mens de er i Trondheim.

Bakgrunnen for besøket i Trondheim er samarbeidsavtalen mellom LO og den palestinske fagbevegelsen (PGFTU) i Ramallah som ble inngått i fjor, hvor kontaktene ble knyttet mellom de to organisasjonene. Nå har Nadia og Kholood knyttet kontakten med representanter for en rekke fagforeninger.

Nadia har Bachelor-grad i engelsk og underviser på universitetet i Ramallah på søndagene, mens hun er ansatt for en tysk bistandsorganisasjon som hun jobber for på hverdagene. Kholood har studert regnskap og jobber på kontor. Nadias lærerkolleger har vært i streik i flere måneder. Da Hamas vant valget og overtok regjeringsmakten satte de ned lærerlønningene.– Det er ikke blitt utbetalt lønn mer enn tre ganger det siste året, og Hamas kuttet ned på lønna da de tok over, sier Nadia.