JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FOere tapte i tingretten

Oslo kommune ble frifunnet i tingretten for oppsigelsen av tre mellomledere og FO-medlemmer i bydel Grorud. De tre ble anklaget for å ha hatt for dårlige forvaltningsrutiner etter at flere utviklingshemmede ble frastjålet titusener av kroner, og oppsagt.
02.03.2007
10:54
16.12.2013 00:19

Ingen av de tre ble anklaget for selv å ha stått bak tyveriene, men ble som ledere holdt ansvarlig for at det kunne skje. Det godtok de ikke, og stevnet Oslo kommune for retten.

I går falt dommen, som ble betegnet som vanskelig og prinsipiell. Advokaten til en av de tre mellomlederne er skuffet over dommen.

- Min umiddelbare holdning til dommen er at for lite vekt er lagt på arbeidssituasjonen til lederne generelt. I for liten grad har retten berørt rammen lederne hadde for å gjøre en god jobb, sier advokat Kristin Robberstad, jurist i LO.

Hun vil gå nærmere gjennom domsavsigelsen før hun kommenterer saken nærmere.Det var en omfattende dom.

FO kommer tilbake med en uttalelse om dommen. Forbundet vil vurdere om dommen skal ankes.

Krevde erstatning

De tre FO-medlemmene mener Oslo kommune er ansvarlig. Partene møttes i retten i februar. Samtlige tyverier ble politianmeldt, og en tidligere ansatt er domfelt for forholdet.

To av de tre FO-medlemmene krever jobben tilbake og erstatning for såkalt tort og svie. Den tredje krever erstatning og oppsigelsen kjent ugyldig, men hun ønsker ikke å komme tilbake til arbeidsplassen.

FO: kommunen ansvarlig

Siv Karin Kjøllmoen, første nestleder i FO, mener Oslo kommune selv er ansvarlig for ikke å ha laget rutiner og instrukser som kunne forhindret eller avslørt tyveriene på et tidligere tidspunkt.

– I denne saken forsøker Oslo kommune å statuere et eksempel ved å gi de tre mellomlederne sparken. Men kommunens nye rutiner ble først vedtatt i 2002, effektuert i 2004, og senest i fjor høst drev de på med opplæring i rutinene. Instrukser skulle ha vært utarbeidet for mange år siden, påpekte Kjøllmoen i februar til Fontene.

02.03.2007
10:54
16.12.2013 00:19