JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Verv og reis

FO Buskerud følger opp reiselysten blant sine medlemmer. På årsmøtet lørdag deler de ut et reisegavekort på 5000 kroner til en av fjorårets medlemsververe.
13.02.2007
13:44
16.12.2013 00:14

Under vervekampanjen i fjor var det dessuten en god del både ververe og vervede som fikk en FO-sekk som synlig bevis på deres innsats i kampanjen. Buskerud er en av fylkesavdelingene som har rekruttert jevnt og trutt de siste åra, og medlemstallet i fylket ligger nå på 955 medlemmer. Tallet på medlemmer økte med 6.31 prosent i 2006. Neste år satser de på å komme over 1000 medlemmer.Buskerud fylke er blant fylkene som ikke har noen høgskole, og det skjer derfor liten verving av studentmedlemmer i fylket.Fylkessekretær Bjarne Gilje forteller at Buskerud FO har laget en vervebrosjyre med gode argumenter for å bli FO-medlem. Denne har blitt kopiert av andre fylker.

Holde på medlemme

rFylkesavdelingen er dessuten opptatt av at de som blir medlemmer, skal bli i FO.– Det er en av grunnene til at vi har valgt å prioritere å holde et stort faglig seminar hvert år i tilknytning til årsmøtet. I år vil deltakerne få høre et brukerperspektiv på hvordan faktorer i hverdagslivet kan bidra til at psykisk syke kommer i bedring, og 114 har meldt seg på. Dette skjer på fredag, og så er det årsmøtemiddag om kvelden med årsmøte lørdag. Der er alle medlemmene i Buskerud invitert, og over 100 har sagt at de vil komme. Dette er ny rekord, forteller Bjarne Gilje. Hele arrangementet er sterkt subsidiert av avdelingen.Satsingen på møter, seminar og andre lokale aktiviteter har ført til at Buskerud FO er blitt belønnet med en økning av sine OU-midler fra 61 000 til 145 000 kroner fra FO sentralt.

Gode tillitsvalgte

Gilje peker på at den kanskje aller viktigste faktoren for å beholde medlemmene er å satse på et godt lokalt tillitsvalgkorps, noe han mener de har greid i Buskerud. – Vi legger vekt på at de tillitsvalgte skal få skolering og kursing, og gir selvfølgelig bistand både til tillitsvalgte og enkeltmedlemmer som skulle trenge det, sier han. Det har ikke vært problematisk å beholde stabilitet i FO-vervene i Buskerud. – Tvert om er det mange steder høy grad av stabilitet, sier fylkessekretær Bjarne Gilje.FO hadde totalt 22 601 medlemmer pr. 1. januar i år. Veksten i tallet på yrkesaktive medlemmer i fjor var den største siden 1998. Høyest vekst var det i Sogn og Fjordane, hvor veksten lå på hele 9.85 prosent.

13.02.2007
13:44
16.12.2013 00:14