JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk jobb til slutt

Synshemmede Arna Bragvin fikk til slutt ny jobb, selv om hun ikke er i stand til å kjøre bil. Det kan hun ikke takke NAV trygd for.

Fontene skrev om barnevernpedagogen Arna Bragvins historie i høst. Da Bragvin skulle søke ny jobb etter at hennes gamle arbeidsplass ble nedlagt, møtte hun problemer. De fleste arbeidsgivere krevde at de ansatte skal ha førerkort. På grunn av en synshemming på det ene øyet kan ikke Arna Bragvin kjøre bil. Hun ba NAV trygd om å garantere for jobbreiser, slik at hun stilte bedre på jobbintervjuer. I stedet fikk hun tilbud om lese- og skrivehjelp. Det hadde hun ikke behov for.

Vikariat

Etter mange jobbintervjuer har Bragvin fått et vikariat som sosialkonsulent i Tønsberg kommune. På intervjuet sa hun det som det var, at hun ikke kunne kjøre bil på grunn av synshemmingen. Det har ikke ført til problemer, arbeidsgiveren betaler for drosje når det er nødvendig. Bragvin trives svært godt i den nye jobben, og håper hun får bli etter at vikariatet går ut i juni.

Avslag

Bragvin er ikke så veldig imponert over NAV trygd.– Det er ikke på grunn av NAV trygd jeg har fått arbeid, det er helt sikkert, sier Arna Bragvin.Før jul fikk hun avslag på sin søknad om støtte til bilkjøring, med beskjed om at hun kunne søke på nytt når hun fikk jobb.– Jeg tror ikke NAV har skjønt at det var vanskelig å få jobb uten en slik bekreftelse på forhånd, sier Bragvin.

God respons

Arna Bragvin forteller om mange positive tilbakemeldinger fra andre fagfolk etter at Fontene skrev om saken. Også hennes saksbehandler i NAV arbeid har engasjert seg i saken, og har omtalt den i et brev til Arbeids- og inkluderingsdepartementet. I brevet argumenter NAV arbeid for å utvide ordningen med såkalte funksjonsassistenter, slik at også mennesker i samme situasjon som Bragvin kan ta ordningen i bruk.– Jeg er glad for at de tar opp saken, slik at andre kan få glede av det. Men jeg trengte et drosjekort, ikke en funksjonsassistent, sier Bragvin til Fontene.