JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Svekker tilliten til LO

FO Hordaland er bekymret for LOs omdømme, og synes LO-ledelsens håndtering av konflikten med Ingunn Yssen har vært svært dårlig etter at saken ble offentlig. De mener at Gerd-Liv Valla ikke burde ha kommet med en "total ansvarsfraskrivelse".
18.01.2007
17:48
16.12.2013 00:06

Fylkesleder Grethe Kvist og fylkessekretær Kenneth Larsen i Fellesorganisasjonen Hordaland har sendt ut en pressemelding om konflikten mellom LO-leder Gerd-Liv Valla og Ingunn Yssen. Saken har vært behandlet i styret til FO Hordaland.De presiserer at de ikke kan vurdere innholdet i saken, men vil vurdere håndteringen. De skriver videre:"Vi er bekymret for LOs omdømme som arbeidstakerorganisasjon. LO har over mange år vært i første rekke i kampen mot mobbing, og konsekvent gått mot arbeidsgiveres forsøk på å gjøre mobbesaker til en privat sak som ofte har utfrysing og arbeidsuførhet som resultat. Det viktigste for fagbevegelsen har vært mobbeofferets opplevelse av en konflikt, og vektlegging av arbeidsgiver som den ansvarlige part, i den forstand at det er her virkemidlene til å bidra til løsning som oftest ligger. Helt uavhengig av sannhetsgrad i beskyldninger, opplever vi at LO-ledelsen håndterer saken på en svært dårlig måte fra det tidspunkt media bretter ut saken. I stedet for en total fraskivelse av ansvar for utviklingen i saken, ville vi forventet en selvransakende holdning og invitasjon til tilsynsmyndigheter om å gå gjennom rutiner og arbeidsmiljøforhold i organisasjonen. Talspersoner fra LO har beskrevet dette som en helt spesiell sak som ikke kan omfattes av vanlige spilleregler. Vi vil hevde at det eneste spesielle med saken, er at ingen andre organisasjoner kan tape så mye på en dårlig håndtering som nettopp LO. Når vi samtidig har fått vite at retningslinjer for Helse, miljø og sikkerhets-arbeidet ikke følges, har saken allerede svekket tilliten til LO hos mange. På vegne av fagorganiserte som har, og i framtiden vil oppleve å bli mobbet eller blir varslere på arbeidsplassen, krever vi at LO gjør det som er mulig for å gjennopprette troverdigheten."

18.01.2007
17:48
16.12.2013 00:06