JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kritiserer rabattkort for fattige

Asker kommune vil gi sine fattigste innbyggere rabatt på kultur- og fritidsaktiviteter. Dårlig idé, mener FO og Velferdsalliansen, og ber kommunen heller øke sosialhjelpsatsene.
21.12.2006
11:56
16.12.2013 00:01

Høyre, Askers Grønne Venner, Venstre, Kristelig Folkeparti og Pensjonistpartiet har flertall i kommunestyret i Asker, og fikk nylig igjennom et forslag om å utrede muligheten for at alle som mottar sosialhjelp til livsopphold skal få halv pris på kommunale kultur- og fritidsaktiviteter.

– Vi vil skjerme barna som er i en slik situasjon. Det er viktig å finne løsninger som gjør at barna kan delta med vennegjengen på disse arenaene. I Asker der det ekstra vanskelig å være blant dem som sliter, sier Lene Conradi fra Høyre til Asker og Bærum Budstikke.

Tre partier i mot

Arbeiderpartiet, SV og FrP stemte i mot forslaget, til liten nytte.

– Dette forslaget viser tydelig hvor vanskelig det er for ikke-fattige å forstå hvordan det er å være fattig. Hvis man vil gjøre noe med fattigdommen er det en ting som virker, og det er å øke satsene til sosialhjelp, sier Aps Knut Hald til avisen.

Penger, ikke rabattkort

Fellesorganisasjonen og Velferdsalliansen er også kritiske til vedtaket. ”Vi synes at rabattordning for de fattige – som kommunen nå skal utrede – er en dårlig idé. I stedet burde heller kommunen legge opp til standardiserte sosialhjelpssatser som det går an å leve av. På den måten kan også fattige i Asker selv få velge om de vil bruke pengene sine på brød eller sirkus”, skriver de to organisasjonene i et felles julekort til Asker kommune.

Fattigdomsfri sone?

FO og Velferdsalliansen legger fram en liste over tiltak Asker kommune heller kan prioritere.

Gi alle sosialhjelpsmottakere tilbud om kvalifiseringsstønad, øk stønaden, bemann sosialtjenesten forsvarlig, og gi alle sosialhjelpsmottakere en fast sosialfaglig kontaktperson, er rådene fra organisasjonene. Og avslutter med å spørre om ikke kommunestyret kan erklære Asker som en fattigdomsfri sone.

21.12.2006
11:56
16.12.2013 00:01