JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En halv million til Palestina

Representanten fra Palestinas sosialarbeiderforening, fikk ikke utreisetillatelse tidsnok til å rekke fram og ta imot gave fra FO. Palestina var representert med lederen av Barnekultursenteret i Bethlehem, som også har fått støtte fra FO i mange år. Den arabiske verden var dessuten representert på FOs kongress med en journalist fra Al Jazeera.
29.11.2006
15:33
15.12.2013 23:53

Under kongressen ble det utdelt tre store pengegaver. FO overleverte Norsk Folkehjelp, NF, 100 000 kroner til det arbeidet de driver på Gaza og ellers for palestinerne. Norsk Folkehjelp er som kjent den norske fagbevegelsens egen hjelpeorganisasjon som driver mye bistandsarbeid rundt omkring i verden. FO hadde også blitt enig med Sparebak1, som også har røtter i fagbevegelsen om at banken i stedet for å dele ut gaver til gjestene, noe som er vanlig under landsmøter og kongresser, kunne gi en pengegave til NF. Banken ga dermed en sjekk på kr. 120 000 til det samme formålet.

Leder av Norsk Folkehjelp, Finn Erik Thoresen var til stede og fortalte om palestinernes kår på Gazastripen og ellers i sitt splittede og okkuperte land. Han fortalte blant annet at skammens mur er så lang og krokete at om man strekker den ut kan den rekke over en avstand fra Oslo til Namsos.Thoresen mener at USAs medvirkning gjennom støtte til okkupasjonsmakten Israel må opphøre, og alle gode krefter må samles om kravet.

Håndslag til Palestinas sosialarbeidere

Den siste dagen leste leder av FOs internasjonale utvalg, Ivar Kvadsheim opp en hilsen fra lederen av den palestinske organisasjonen for sosialarbeidere og psykologer som har hovedsete i Jerusalem. Han fortalte at bidrag som tidligere var gitt fra FO hadde hjulpet dem til å overleve som organisasjon og holde kontakt med andre deler av organisasjonen som var splittet rundt i landet med murer og kontrollposter.

Randi Reese kunne fortelle at det i forbindelse med kongressen var bevilget 300 000 kroner fra FOs internasjonale solidaritetsfond som bidrag til at palestinske sosialarbeidere kunne kjøpe det huset de holdt til i, noe som ville trygge tilværelsen deres ytterligere.En journalist fra den arabiske mediekanalen Al Jazeera dekket dessuten denne begivenheten ved FOs kongress.

29.11.2006
15:33
15.12.2013 23:53