JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strålende fornøyd FO-leder

Randi Reese ble gjenvalgt som leder av FO til trampeklapp og ovasjoner fra FO-kongressen. – Vi er stolte av å ha henne som FOs leder, sa valgkomiteens leder Solveig Nysether.
25.11.2006
18:08
15.12.2013 23:52

- Jeg er strålende fornøyd og gleder meg til å ta fatt på neste periode, smiler Randi Reese, mens hun mottar gratulasjoner fra flere kanter.

- Hva blir viktig for FO i neste kongressperiode?- Vi skal fortsette med lønnspolitikk og arbeidsforhold. Undersøkelsene vi har presentert, viser igjen at arbeidsmiljø blir en viktig sak, sier Reese.Lavt lønnsnivå og kompensasjon for videreutdanning blir viktig, mener hun.

- Vi har hatt en ivrig diskusjon om det yrkesfaglige arbeidet på kongressen. Jeg opplevde ingen kiving mellom profesjonene. Nå trenger vi å synliggjøre alle fire profesjonene de fire neste årene. FO har hatt fokus på fellesbidraget fra de tre profesjonene. Nå må vi se den enkelte profesjons egenart. Det er den spesielle kompetansen som etterspørres, sier hun.

Reese har kongressen bak seg i sosialpolitikken. Debatten om prinsipprogrammet viste stor enighet om hovedlinjene.- Det er betryggende, og det blir artig å komme i gang, avslutter hun.

Mimmi Kvisvik ny i AU

Ny i arbeidsutvalget er tredje nestleder Mimmi Kvisvik, som i likhet med de andre ble enstemming valgt. Mimmi Kvisvik er utdannet sosionom og har lang organisasjonserfaring fra FO. --- Hun er energisk, ikke redd for konflikter, og hun liker å håndtere dem så åpent som mulig. Hun er stolt av sin yrkesbakgrunn og sitt fag, sa Solveig Nysether.

Siv Karin Kjøllmoen og Kjetil Andreas Ostling ble gjenvalgt til sine verv som første og annen nestleder. Nysether karakteriserte Kjøllmoen som en dreven organisasjonsdame i sitt rette element, med en brennende interesse for politikk.Kjetil Andreas Ostling kom inn i FOs arbeidsutvalg for 1 ½ år siden. Valgkomiteen har lagt vekt på hans engasjement for yrkesfaglig arbeid og sosialpolitiske kunnskap. Som helt fersk i FOs ledelse fikk han gjennomslag for et vedtak om forebyggende barnevern på LO-kongressen.Resten av valgene vil bli presentert i første nummer av Fontene.

25.11.2006
18:08
15.12.2013 23:52