JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO-medlem vant i retten

Forsikringsselskapet If tapte ankesaken mot sosionom og FO-medlem Torunn Flå Nohre i Eidsivating Lagmannsrett. Hun vant fram med krav om yrkesskadeerstatning.
10.11.2006
15:41
15.12.2013 23:45

- Jeg er kjempeglad for at retten gir medhold i yrkesskadeerstatningen, og setter pris på å bli trodd. Jeg er ikke så fornøyd med at erstatningen blir beskåret, sier Nohre i en kommentar. Kravet til erstatning var 1.4 millioner koner. Retten utmålte erstatningen til 660 000 kroner.

- Vi må lese dommen nøyere for å se på utmålingen av erstatningen, men det er veldig bra at retten gir fullt medhold i årsakssammenheng mellom forringet helse og yrkesskade. If er også dømt til å dekke saksomkostningene, sier Nohres advokat Vidar Birkeland.

Forsikringsselskapet kan anke saken til Høyesterett, men vi har ikke kjennskap til om If vil gjøre dette.

Bakgrunn

27. november 1997 ble Torunn Nohre slått hardt i tinningen av en 12 år gammel beboer på Østbytunet på Lørenskog, en institusjon innen barne- og ungdomspsykiatrien, der Nohre arbeidet som miljøterapeut. Siden den gang har hun vært plaget av hodepine og trøtthet, og har ikke vært i stand til å jobbe full tid.

Torunn Flå Nohre har fått avslag fra Trygderetten på at hennes forringede helse er en yrkesskade. Det samme standpunktet har også forsikringsselskapet If inntatt. Nedre Romerike tingrett slo fast at If er pliktig til å utbetale yrkesskadeerstatning til Nohre, en dom lagmannsretten opprettholder.

10.11.2006
15:41
15.12.2013 23:45