JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sosialt sett fra Norden

Framtidsperspektivene står i fokus for de 200 nordiske sosialarbeiderne som er samlet i Lillestrøm denne uka.
04.04.2006
09:18
15.12.2013 22:53

- Den virkelig store utfordringen vår er de 800.000 menneskene som står utenfor arbeidslivet. Det fastslo statssekretær Laila Gustavsen i sin offisielle åpningstale til den nordiske konferansen mandag formiddag. Arbeiderpartipolitikeren har selv arbeidserfaring fra sosialkontoret på Kongsberg. I dag er hun tilknyttet Arbeids- og inkluderingsdepartementet, der hun har et særlig ansvar for sosialsaker og NAV. Som representant for det politiske miljøet kom Buskerud-kvinnen i åpningstalen med en sterk oppfordring til deltakerne om å bli med i debatten om framtidas velferdssamfunn.– Jeg benytter også sjansen til å understreke vår gjensidige avhengighet. Det er jo politikerne som drar opp rammene dere kan arbeide innenfor, sa hun.

Sterk støtte

Arrangørene av konferansen, Nordisk Forum for sosialpedagoger (NFFS) og Nordisk samarbeidskomité for sosionomer (NSSK), hadde i likhet med lederen av Fellesorganisasjonen (FO) Randi Reese, sine hilsener til deltakerne.– Det profesjonelle sosiale arbeidet er en av hjørnesteinene i utviklingen av de nordiske velferdsstatene. Det er derfor nødvendig at vi – sosialarbeidere og sosialpedagoger – jevnlig tar oss tid til å identifisere om nye og andre sosiale problemer er i ferd med å oppstå, hvordan de nordiske velferdsstatene endrer seg og hvilke faglige trender som påvirker vårt sosiale arbeid. Hvilket formål er disse trendene tenkt å tjene og hvilket kunnskapssyn bygger de på, sa Randi Reese.– Vi har en felles virkelighet sosialt og sosialpolitisk som vi skal fokusere på og arbeide med å utvikle. Den nordiske velferdsmodellen er en realitet som vi skal ta utgangspunkt i – og omsorgsfullt vare på, tilføyde presidenten i Dansk Socialrådgiverforening.Arrangørene har vært opptatt av å gjøre konferansen så tilgjengelig som mulig for praksisfeltet. Med økonomisk støtte fra det norske Sosial- og helsedirektoratet og Landsorganisasjonen (LO) har man blant annet kunne holde deltakeravgiften relativt lav.Mer om konferansen kan du lese i det neste nummeret av Fontene.

04.04.2006
09:18
15.12.2013 22:53