JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bydelsbarnevernet i Oslo kritiseres

Kommunerevisjonen i Oslo er bekymret over den høye andelen ansatte i barneverntjenesten i bydel Grorud som oppgir at hensynet til økonomi fører til at det unnlates å iverksette nødvendige tiltak etter barnevernloven.
15.02.2006
09:02
15.12.2013 22:41

Dette er det mest oppsiktsvekkende som kom fram etter kommunerevisjonens gjennomgang av bydelsbarnevernet i Oslo. Undersøkelsene kom i stand etter flere graverende avsløringer i media sommeren 2005. Blant annet krevde FO Oslo at situasjonen ble gransket.I byen sett under ett arbeides det godt med meldinger, undersøkelser og ulike tiltak etter barnevernloven, og at det ikke tas utilbørlig hensyn til økonomi, mener revisjonen. Men i tillegg til bydel Grorud oppgir også en relativt høy andel av de ansatte i bydel Østensjø og bydel Gamle Oslo at hensynet til økonomi fører til at det unnlates å iverksette nødvendige tiltak.

Ettervernet lider

Revisjonen er også bekymret over at en relativt høy andel av de ansatte i mange bydeler oppgir at hensynet til økonomi fører til at det unnlates å plassere barn i institusjoner og at det unnlates å videreføre tiltak for barn over 18 år.Relativt mange ansatte oppgir at manglende kapasitet fører til at de ikke kan gjøre et tilfredsstillende arbeid.

15.02.2006
09:02
15.12.2013 22:41