JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke boikott nå

Arbeidsutvalget i FO stiller seg nå avventende i forhold til boikott av varer fra Israel. En slik boikott nå bør ha bred støtte i norsk fagbevegelse og organisasjonsliv om den skal være nyttig, mener de.
12.01.2006
10:04
15.12.2013 22:34

I vedtaket fra FO heter det at FO hele tiden har hatt kontakt både med det israelske sosialarbeiderforbundet og med palestinske sosialarbeidere, og at den israelske sosialarbeiderorganisasjonen kjenner til FOs samarbeid med palestinske kolleger. "FO har hele tiden, med støtte av FN-resolusjoner, ment at Israels okkupasjon av Vestbredden, Gaza og Øst-Jerusalem er i strid med folkeretten. Vi har derfor tatt avstand fra Israels framferd i disse områdene, inkludert militære operasjoner, bygging av bosetninger på palestinsk jord og nå bygging av Muren.Da Oslo-avtalen brøt sammen og den andre Intifadaen brøt ut, gjennomførte Israel omfattende militære operasjoner i de palestinske områdene, operasjoner som påførte det palestinske samfunnet store lidelser og ga dype sosiale konsekvenser. I denne situasjonen stilte FO seg bak den boikottaksjonen som ble forsøkt organisert av en hel rekke norske organisasjoner.Den politiske situasjonen nå er annerledes. Det militære nærværet og aksjonene fra Israels side er mindre (i alle fall på Vestbredden). Men fortsatt bygges det nye bosetninger og bygging av Muren har ytterligere forverret palestinernes livsvilkår og situasjon. Solidaritet med det palestinske folket og støtte til deres sak er fortsatt et klart standpunkt fra FOs side.Hvorvidt arbeidet for boikott av Israel er et riktig virkemiddel i dette solidaritetsarbeidet må diskuteres. En boikott må ha bred støtte i norsk fagbevegelse og organisasjonsliv om den skal være nyttig for å sette fokus på og støtte palestinernes sak", skriver FO i sin uttalelse.

12.01.2006
10:04
15.12.2013 22:34