JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Problematisk valgprosess

Valgkomiteen under LO-kongressen holder kortene tett ved brystet. Komiteens innstilling legges ikke fram for kongressen før valget starter. FO-delegasjonen er kritiske.
11.05.2005
11:52
15.12.2013 21:02

- Vi i FO har ingen egne kandidater til valget. Vi er ikke så opptatt av personer som at det blir en rettferdig fordeling mellom privat og offentlig sektor, og at langtidsutdanna blir godt representert i ledelsen, sier 3. nestleder i Fellesorganisasjonen, Ingri-Hanne Brænne.

Brænne og andre nestleder Ketil Ostling er bekymret over prosessen i forkant av valget.-- Det spekuleres om reduksjon av ledelsen. Det er dramatisk hvis valgkomiteen innstiller på det uten at vi er varslet i forkant, sier Ostling.

Manglende demokrati

De to støtter kritikken som har vært lagt fram mot mangel på demokrati i prosessen.-- Det hadde vært naturlig at valgkomiteens innstilling hadde blitt lagt fram ved starten av kongressen, sier Brænne.

-- Leder for valgkomiteen, Jan Davidsen fra Fagforbundet, sa til pressen at dette er helt uproblematisk. Men valgkomiteen har jo et sterkt mandat, og om det nå kommer store endringer, er det problematisk, sier Ostling. -- Kongressen burde fått gjort seg kjent med kandidatene, og følge dem og standpunktene deres i løpet av dagene her, sier Brænne.

-- Hvis vi ønsket å drøfte kandidater, og en eventuell felles linje under valget, er vi nå avskåret fra det, sier Ostling

11.05.2005
11:52
15.12.2013 21:02