JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kritiserte LOs pardans med Ap

Mange er bekymret. De siste ukene har FO fått 30 utmeldinger begrunnet i Vallas plass i Arbeiderpartiets sentralstyre.
11.05.2005
11:56
15.12.2013 21:02

Det fortalte 1.nestleder Siv Karin Kjøllmoen under debatten på LO-kongressen tirsdag. Valget av Gerd Liv Valla som LO-leder har til nå nærmest representert en Kinderegg-løsning sett fra FOs side, beskrev hun. – Vi fikk tre ønsker oppfylt på samme tid: En kvinnelig leder som kom fra offentlig sektor, og som trådte ut av Arbeiderpartiets sentralstyre, sa hun. Kjøllmoen roste også Valla for LOs velferdspolitiske program. Men der stoppet også rosen.

Den tilnærmingen som er skjedd mellom LO og Ap den siste tiden har skapt uro blant FO-medlemmene, kunne hun fortelle. Det er ikke alltid at medlemmene gir en begrunnelse når de melder seg ut. Men de tredve utmeldingene FO har fått på bordet de siste ukene, har alle hatt den samme begrunnelsen, fastslo hun.

– Vi i LO representerer mangfoldet og bredden i norsk arbeidsliv. Da er det viktig å påvirke andre partier. Og er det virkelig nødvendig at vi må sitte inne i partiene for at de skal lytte til oss? Vi i LO kan føre valgkamp for alle partier som er enige med oss, mente Siv Karin Kjøllmoen.

11.05.2005
11:56
15.12.2013 21:02