JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Staten kaster ut småbarn

Sosialarbeidere i Østfold er på gråten fordi asylsøkende barn kastes ut fra Skiptvedt omsorgssenter fra nyttår.

mia.paulsen@lomedia.no

– Yrkesetisk er dette helt hårreisende. Disse barna er helt alene i Norge, og noen har bodd her opptil fire år. Senterets målgruppe er helt nede i førskolealder, sier fylkessekretær Kristine Hval Blekken i FO Østfold.

Enda et brudd

Ifølge Blekken er konsekvensen av vedtaket om å legge ned omsorgssenteret at barna opplever et nytt brudd og havner langt borte fra de få voksne de kjenner i Norge. Så langt borte at heller ikke vergene er innen rekkevidde.

– Det er spesielt at begrunnelsen her er utelukkende økonomisk, den muligheten har heldigvis ikke barnevernet, sier Blekken.

Saken om nedlegging av Skiptvedt skal komitebehandles i familie- og kulturkomiteen i morgen.

Ber om utsettelse

Nå appellerer de yrkesfaglige ansvarlige for barnevernpedagoger, sosionomene og vernepleiere i Østfold til Stortinget om å bevilge penger slik at de som nå bor på senteret kan være der til deres asylsøknad er behandlet.

De yrkesfaglige ansvarlige skriver at barna er godt etablert på Skiptvedt og har sin tilhørighet der.

– Ved en flytting mister barnet den tryggheten det er å ha kjente og stabile voksne rundt seg, skriver de.

Ja på sikt

I brevet skriver de yrkesfaglige ansvarlige at de forstår at Skiptvedt omsorgssenter må legges ned, ettersom færre barn søker asyl. Men de mener det ikke bør skje fra 1.1.13.