JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Westhrin foreslått som FO-leder

Statssekretær Henriette Westhrin er spilt inn som kandidat til ledervervet i FO. Interessant og hyggelig, mener hun selv.
05.12.2012
08:37
16.12.2013 21:09

solfrid.rod@lomedia.no

- Jeg har sagt til dem som har spurt om de kan foreslå meg for valgkomiteen at jeg synes det er hyggelig. FO er en spennende og viktig organisasjon som det er stort rom for å markere politisk, både helse- og sosialpolitisk og tariffpolitisk, sier Westhrin til Fontene.

Som Fontene skrev i går, er det delte meninger om hvem som skal lede FO fram til neste kongress. Noen mener det er naturlig med opprykk for nestleder, nå konstituert leder, Mimmi Kvisvik.

Andre vil leite etter ny leder utenfor den sittende ledelsen. Her kommer vernepleier og statssekretær Henriette Westhrin inn i bildet.

Trenger samlende løsning

Westhrin understreker at hun har stor respekt for de prosesser som nå går i FO, og at hun ikke vil forstyrre det arbeidet.

- Jeg forstår at landsstyret skal diskutere dette til uka, og det er kjempeviktig at de kommer fram til en samlende løsning, sier Westhrin.

Hun presiserer at hun bare har fulgt forbundet gjennom Fontene de siste årene, og ikke har inngående kjennskap til FOs indre liv.

Ikke skremt

- Det har vært en del konflikter, og to av fem i forbundsledelsen har gått av halvveis i kongressperioden. Ville det skremme deg dersom du skulle bli spurt om å lede FO?

- Nei, men det er klart at det blir en stor og viktig oppgave for den nye ledelsen, uansett hvem som sitter der, å finne ut hvordan man skal håndtere dette framover.

Erfaring fra flere departementer

Henriette Westhrin var ferdig utdannet vernepleier i 1997, og har arbeidserfaring fra habiliteringstjenesten i Akershus og som fritidsleder for funksjonshemmede i en bydel i Oslo.

I 2002 og 2003 vikarierte hun på FOs hovedkontor, som forbundssekretær.

Hun har lang fartstid i SV. En del FO-ere husker henne som statssekretær i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet fra 2009 til hun tidligere i år gikk tilbake til Miljøverndepartementet, der hun også tidligere har vært statssekretær.

Fra 2007 til 2009 hadde hun samme stilling i Finansdepartementet.

05.12.2012
08:37
16.12.2013 21:09