JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere barn må vente i barnevernet

Tidsfristene brytes i ni av ti vedtak i fylkesnemndene. – Det er ikke sikkert at regjeringens bevilgning av 20 millioner kroner er nok, sier Ellen Galaasen i FO-ledelsen.
29.10.2012
11:02
16.12.2013 20:43

vibeke.liane@lomedia.no

Fra 2008 til 2011 har antallet saker med brudd på tidsfristene økt fra 89 prosent til 91 prosent i fylkesnemndenes behandling av en eventuell plassering av barnet utenfor hjemmet, skriver NTB.

Ifølge loven skal ikke behandlingstiden overskride fire uker.

Riksrevisjonen mener det er alvorlig at det ikke har vært bedring i perioden. – Saksbehandlingstiden er for lang og det er dessverre for mange barn og unge som lever for lang tid under meget vanskelige oppvekstsvilkår, sier riksrevisor Jørgen Kosmo til NTB.

Han etterlyser resultater av den store barnevernsatsingen.

Må følge med

Ellen Galaasen er enig med Kosmo at den lange ventetiden er uakseptabel. – Barna er i en veldig vanskelig livssituasjon når saken deres er oppe i fylkesnemnda. Derfor var det bra at regjeringen 20 millioner til fylkesnemndene i statsbudsjettet for 2013 for å få ned saksbehandlingstiden, sier Galaasen.

Hun er ikke sikkert på at det er nok. – Myndighetene må følge nøye med i dette videre, og vurdere nye bevilgninger hvis køene ikke reduseres. Barn må få sine saker behandlet raskt, sier Galaasen.

29.10.2012
11:02
16.12.2013 20:43