JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mer penger til barnevernet

Vel 200 millioner kroner til barnevernet i neste års budsjett er en bra videreføring, mener FOs Ellen Galaasen. Hun forutsetter at kommunene også bidrar med egne penger.
05.10.2012
15:04
16.12.2013 20:24

solfrid.rod@lomedia.no

I statsbudsjettet, som legges fram på mandag, foreslår regjeringen å øremerke 205 millioner til det kommunale barnevernet, skriver Nettavisen.

Summen skal gi 270 nye stillinger.

– Vi kommer da opp i 850 nye årsverk som følge av regjeringens satsing i det kommunale barnevernet over fire år. Det betyr at vi har gjort det største løftet på 20 år, sier barneminister Inga Marte Thorkildsen til Nettavisen.

Lover godt

I tillegg til nye stillinger foreslår regjeringen økt pott til tilsyn og til kompetanse- og samhandlingstiltak. Fylkesnemdene vil foreslås styrket med 20 millioner.

Ellen Galaasen, AU-medlem og leder for barnevernpedagogene i FO, synes lekkasjen foran mandagens budsjett lover godt.

– Dette høres ut som en god videreføring av regjeringens barnevernløft. Vi er ikke med dette ferdig med å ruste opp barnevernet, men vi er på rett vei, sier Galaasen. Hun understreker at dette er en foreløpig kommentar, og hun er spent på å se budsjettet i sammenheng.

Må bruke egne penger også

Galaasen mener det må knyttes betingelser til regjeringens barnevernkroner. Den siste tida har det blitt avslørt at enkelte kommuner har mottatt øremerkede penger samtidig som de har kuttet i egne bidrag til barnevern.

– Det er viktig at departementet står på det de har sagt om at fylkesmennene skal undersøke hvordan kommunene bruker pengene. De må bidra med egne midler i tillegg til det regjeringen øremerker hvis vi skal få en faktisk økning, understreker Galaasen.

05.10.2012
15:04
16.12.2013 20:24