JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO-leder går på dagen

FOs administrative leder Robert Pettersen slutter på grunn av uenighet med politisk ledelse.
15.08.2012
15:12
16.12.2013 19:51

mia.paulsen@lomedia.no

Forbundsleder Rigmor Hogstad sendte i dag ut en epost til alle organisasjonsledd i FO:

«På grunn av ulike oppfatninger og forventninger til ledelse og drift av forbundskontoret, har Robert Pettersen etter overveielse i sommer, bedt om å få fratre sin stilling umiddelbart. Det har jeg akseptert, og vi har inngått en avtale om avvikling av hans arbeidsforhold i FO.»

-- Synd

– Det er synd at han slutter. Han har vært en svært ryddig administrativ leder, og partsforholdet har vært bra, sier klubbleder Rune Soma i HK-klubben i FO.

Soma sier at han ikke kjenner bakgrunnen for at Pettersen nå plutselig slutter etter mindre enn to år i jobben.

– Men det er viktig å få på plass en midlertidig løsning så snart som mulig, og få stillingen utlyst raskt, sier Soma.

Klubbleder i FO-klubben på forbundskontoret har ikke vært tilgjengelig i dag på grunn av møter. Det samme gjelder verneombudet. Heller ikke forbundsleder Rigmor Hogstad har anledning til å kommentere at Pettersen slutter i dag.

Sluttet etter konflikt

Da Pettersen begynte i jobben, skrev Fontene om Pettersens tidligere arbeidsforhold i Tysfjord kommune at han måtte slutte etter konflikt med politikerne i kommunen.

Konflikten dreide seg om håndteringen av en skolenedleggelse. Pettersen sendte brev til foreldrene og truet med politi og barnevern hvis barna uteble fra skolen på grunn av nedleggelsen.

Daværende ordfører i Tysfjord sa til Fontene at Pettersen var for opptatt av effektivitet, noe som gjorde at han ikke rådførte seg med politikerne før han sendte brevet. Men at han var en dyktig økonom.

Robert Pettersen bekrefter overfor Fontene at han slutter, men vil ikke gi ytterligere kommentarer om saken.

Mange oppsigelser

2012 har bydd på mange oppsigelser i FO. Først ute var AU-medlem Cato B. Ellingsen, som 3. januar varslet at han trakk seg fra FO-ledelsen.

Regnskapsmedarbeider Wenche K. Rossing sa opp i vinter, mens lederen for økonomiavdelingen ble sykmeldt. FO sliter med dårlig økonomi, og har hatt problemer med å få oversikt over den økonomiske situasjonen.

Flere andre i FOs administrasjon er sykmeldt.

Også avdelingsleder Susanne Eliassen og studentkonsulent Martin Skogrand har sagt opp.

FO har tidligere hatt en arbeidsmiljøundersøkelse som viste til dels lav trivsel på forbundskontoret. En ny undersøkelse presenteres i disse dager.

15.08.2012
15:12
16.12.2013 19:51