JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ola Ødegaard fikk velferdspris

Ola Ødegaard fra foreningen Rettferd for taperne ble i dag hedret med Velferdsprisen.
– Denne prisen er også til de 3000 taperne jeg har hjulpet, sa han da han mottok prisen.
07.06.2012
15:27
16.12.2013 19:28

mia.paulsen@lomedia.no

Ødegaard ble nominert for «sitt mangeårige, iherdige og uslitelige arbeid for de som har opplevd svikt, overtramp og overgrep fra så vel personer som institusjoner og samfunn», heter det i juryens begrunnelse.

Prisen ble delt ut av det uavhengige tidsskriftet Velferd på deres årlige konferanse i dag.

300 millioner fra Staten

Ødegård startet foreningen Rettferd for Taperne i 1993, og har i snart 20 år vært en sterk stemme for dem som faller utenfor og satt søkelyset på forhold vi ikke så gjerne snakker om.

Han har, ifølge Velferd, bidratt til at nesten 1800 personer har fått til sammen over 300 millioner kroner fra staten og kommuner som erstatning for overgrep, mishandling, omsorgssvikt og en ødelagt barndom.

Tok opp kampen

Shabana Rehman, som stod for utdelingen på vegne av Velferd, sa at Ødegaard selv har mange erfaringer fra samfunnets vrangside og har opplevd lite velferd. Han kommer fra fattige kår, og som barn måtte han stjele og tigge for å overleve. Han ble etter hvert tatt hånd om og sendt til en skole for evneveike. Som voksen tok han en kamp for å få vekk stempelet som «evneveik».

Et stort antall barnevernsbarn har via hjelp fra Ødegaard fått erstatning for tapt barndom.

07.06.2012
15:27
16.12.2013 19:28