JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klare for mekling

Partene i kommuneoppgjøret er innkalt til frivillig mekling i dag klokka 11.00. Om meklingen ikke gir resultat, trapper FO opp streiken fra onsdag morgen.

solfrid.rod@lomedia.no

Partene har hatt uformelle samtaler, og i dag morges ble det bekreftet at frivillig mekling starter kl. 11.00 i formiddag.

– Når partene nå er innkalt, betyr det at vi har funnet et grunnlag for frivillig mekling. Det har vært arbeidet hardt med dette i noen dager nå, sier mekler Reidun Wallevik til Fagbladet.

Også i Oslo kommune gjøres det nå forsøk på å få slutt på streiken. Unio, YS og de tre LO-forbundene FO, Musikernes fellesorganisasjon og Skolenes landsforbund er innkalt til frivillig mekling i ettermiddag.

FO trapper opp

Om meklingen trekker ut i tid, trappes streiken opp fra i morgen onsdag.

FO-ere i Alta kommune i Finnmark og i Sandefjord kommune i Vestfold legger ned arbeidet i morgen tidlig med mindre partene blir enige innen den tid.

11 kommunalt ansatte i Alta og 21 i Sandefjord er tatt ut i FOs tredje streikeuttak.

I tillegg trapper FO opp streiken i de kommunene forbundet allerede har medlemmer i streik; Asker, Molde, Harstad og Kongsberg (Klikk på byene for å lese streikereportasjer).

- Ansvarlig uttak

Totalt vil 271 FO-medlemmer i KS-området være i streik i morgen tidlig.

I tillegg streiker 84 FO-ere i Oslo kommune, som er et eget tariffområde. Nytt streikeuttak her er varslet i løpet av dagen i dag.

De streikende FO-erne arbeider hovedsakelig innenfor kommunalt barnevern og i den kommunale delen av Nav-systemet.

– Vi legger opp til et ansvarlig streikeuttak, men en streik i offentlig sektor vil alltid merkes. Det er opp til arbeidsgiver å søke dispensasjon slik at liv og helse ikke blir rammet, sier FO-leder Rigmor Hogstad.