Klare for mekling

Partene i kommuneoppgjøret er innkalt til frivillig mekling i dag klokka 11.00. Om meklingen ikke gir resultat, trapper FO opp streiken fra onsdag morgen.
05.06.2012
10:36
16.12.2013 19:25

solfrid.rod@lomedia.no

Partene har hatt uformelle samtaler, og i dag morges ble det bekreftet at frivillig mekling starter kl. 11.00 i formiddag.

– Når partene nå er innkalt, betyr det at vi har funnet et grunnlag for frivillig mekling. Det har vært arbeidet hardt med dette i noen dager nå, sier mekler Reidun Wallevik til Fagbladet.

Også i Oslo kommune gjøres det nå forsøk på å få slutt på streiken. Unio, YS og de tre LO-forbundene FO, Musikernes fellesorganisasjon og Skolenes landsforbund er innkalt til frivillig mekling i ettermiddag.

FO trapper opp

Om meklingen trekker ut i tid, trappes streiken opp fra i morgen onsdag.

FO-ere i Alta kommune i Finnmark og i Sandefjord kommune i Vestfold legger ned arbeidet i morgen tidlig med mindre partene blir enige innen den tid.

11 kommunalt ansatte i Alta og 21 i Sandefjord er tatt ut i FOs tredje streikeuttak.

I tillegg trapper FO opp streiken i de kommunene forbundet allerede har medlemmer i streik; Asker, Molde, Harstad og Kongsberg (Klikk på byene for å lese streikereportasjer).

- Ansvarlig uttak

Totalt vil 271 FO-medlemmer i KS-området være i streik i morgen tidlig.

I tillegg streiker 84 FO-ere i Oslo kommune, som er et eget tariffområde. Nytt streikeuttak her er varslet i løpet av dagen i dag.

De streikende FO-erne arbeider hovedsakelig innenfor kommunalt barnevern og i den kommunale delen av Nav-systemet.

– Vi legger opp til et ansvarlig streikeuttak, men en streik i offentlig sektor vil alltid merkes. Det er opp til arbeidsgiver å søke dispensasjon slik at liv og helse ikke blir rammet, sier FO-leder Rigmor Hogstad.

05.06.2012
10:36
16.12.2013 19:25