JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sterkt savnet under streiken

De 63 FO-medlemmene som streiker i Molde får klapp og vink fra brukere på gata.
25.05.2012
15:45
16.12.2013 19:19

– Det viktigste for oss er likelønn mellom ansatte med høgskoleutdanning, sier Anna Lossius Meisingseth.

Hun er ansatt ved Barne- og familieenheten og en av de 63 FO-erne som streiker i Molde.

De jobber til daglig i Ressurstjenesten (for rusavhengige), Barne- og familieenheten, tiltak for utviklingshemmede og Nav.

Oppildnet troppene

FO-leder Rigmor Hogstad tok turen innom fredag for å fyre opp stemninga. Det verserer mange tolkninger i media om hvem som har regnet rett på ramma. Men FO kan ikke godta at KS legger lista for alle kommunalt ansatte, inkludert høyt utdannede, på linje med arbeiderne i privat sektor.

– Det viktigste for oss med å streike er å vise at vi vil bli verdsatt for det vi gjør ute i samfunnet. Vi vil bli verdsatt like mye som de andre med tilsvarende høy utdanning som oss, sier Anna Lossius Meisingseth.

Savnes under streiken

– Forskjellen på oss og for eksempel ansatte i helsevesenet er at vi ikke har noen sterke pressgrupper blant våre brukere som står på krava for bedre tjenester med høy kompetanse, sier Ann Helen Ulvstad, ansatt i Ressursteamet.

– Brukerne våre var ikke kjempehappy da de fikk høre om streiken, for det betød at aktivitetstilbudet i møbelbutikken måtte redueres fra fem til tre dager i uka under streiken. Men det er jo et godt tegn at ungdommene savner det!

Støtte fra rusavhengige

De streikende ved Ressursenheten merker god støtte fra brukerne av tjenesten, til tross for at noen av tilbudene trappes ned under streiken.

– Vi har fått breie smil og vinking, forteller vernepleier Guro Fiskergård Werner, ansatt i ambulant rusteam.

Så steile som frontene er nå i KS-området, kan det se ut til at streiken vil vare utover sommeren.

– Men vi kan holde på en god stund i finværet, vi, sier Ann Helen Ulvstad.

– Hvis dette holder på lenge, må vi ta et lønnshopp med paraglider, felle ut banneren for likelønna over Molde!

Datteren til Guro, Fride på seks år har vært med FO-erne i hele dag, servert kaffe på stand og delt ut flyere til nysgjerrige forbipasserende. Utpå ettermiddagen begynte det å bli nok, og streikevesten fikk hvile.

25.05.2012
15:45
16.12.2013 19:19