JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO viser muskler

FOere i Asker var klare til streik da arbeidsdagen i dag opprant. -- Vi fikk et skambud, sier streikeleder Ingunn Strand Johansen.
24.05.2012
12:27
16.12.2013 19:17

mia.paulsen@lomedia.no

I solskinnet utenfor streikekontoret i Asker myldret det av streikende fra FO, Fagforbundet og Musikernes Fellesorganisasjon MFO da arbeidsdagen opprant i dag. LO har tatt ut 275 medlemmer i streik i Asker.

– Vi i FO synes det er viktig å bevege oss i retning likelønn. Folk med høyskoleutdanning må få en lønn å leve av, og kompetanse må lønne seg, sier en lettere travel streikeleder Ingunn Strand Johansen i ferd med å innkalle til informasjonsmøte om streiken.

– Privat sektor fikk ca fire prosent. Hvis de ikke har råd til å matche dette i offentlig sektor, er jeg undrende til at det er mulig i den konkurranseutsatte industrien. De skal jo være frontfaget, sier Strand Johansen.

Kjernepunkter

Hun er svært fornøyd med at LO og FO har brutt og vil streike på tema som er kjernepunkter for medlemmer med høyskoleutdanning.

– Det hadde vært katastrofe om Unio hadde brutt for de høyskoleutdannede og ikke vi, sier hun.

Strand Johansen mener det de har fått, er et skambud.

– Det er viktig at vi viser muskler nå. Vi er ikke bare snille jenter, sier hun.

Hun er villig til å streike så lenge det trengs.

FO har tatt ut 74 medlemmer i Asker. De jobber i Nav, barnevernet, barne- og familieenheten og sosialtjenesten med rus og flyktninger. Dessuten har de tatt ut mellomledere som jobber med psykisk utviklingshemmede.

Dispensasjoner

I uka som gikk har Strand Johansen jobbet mye med dispensasjoner. FOere som jobber i boliger for utviklingshemmede får noen timers dispensasjon for å dele ut medisiner.

– Vi har god dialog med arbeidsgiver. De søker ikke om dispensasjoner i hytt og vær, og vi tar hensyn til liv og helse, sier Ingunn Strand Johansen.

LO og Unio har felles streikepunkt utenfor Nav og sosialtjenesten og utenfor barneverntjenesten i Asker. Unio har tatt ut ca 250 medlemmer i kommunen.

Tirsdag og onsdag blir det store streikemøter på torget i Asker.

– Vi er heldige som har med musikerne, sier Ingunn Strand Johansen.

24.05.2012
12:27
16.12.2013 19:17