JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppgitt over staten

Det er streik i staten for første gang på 28 år. – Det var ingen vilje til å rette opp etterslepet i forhold til privat sektor, forklarer FOs nestleder Mimmi Kvisvik.
24.05.2012
05:24
16.12.2013 19:16

solfrid.rod@lomedia.no

74 FO-ere i staten går dermed ut i streik i dag.

De jobber i Arbeids- og velferdsdirektoratet og i Bufetats regionkontorer i Oslo, Trondheim og Bergen, samt fagteamene i Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø.

Manglende vilje

- Vi kom ikke engang opp på ramma for frontfaget. Det var absolutt nei til å ta igjen etterslepet. Staten kom aldri med noe tilbud om å øke tilleggene for arbeid på lørdager og søndager. Og vi fikk ikke gjennomslag for bedre rettigheter for innleide vikarer, til tross for at andre sektorer har fått dette. Slik oppsummerer Kvisvik nattens meklingsinnspurt.

Hun er oppgitt over den linja staten har lagt seg på i vårens oppgjør. Da LO Stat, som FO inngår i, trakk seg fra forhandlingene, var det åpenbart dårlig tone mellom organisasjonene og administrasjonsminister Rigmor Aasrud.

- Det har på en måte bare blitt videreført. Det er frustrerende å ha lagt ned så mye arbeid, som ikke fører oss noe sted, sier Kvisvik.

- Et godt tilbud

Rigmor Aasrud mener staten kom med et godt tilbud.

- Vi har vist stor vilje til forhandlinger og kommet organisasjonene i møte med gode forslag og en økonomisk ramme som ville sikret alle statsansatte en betydelig vekst i kjøpekraften, sier hun i en pressemelding.

Hun viser til usikre tider i verdensøkonomien og sier hun er overrasket over at arbeidstakerorganisasjonen ikke har tatt det alvoret inn over seg. er skuffet over organisasjonene Natt til torsdag ble det brudd i meklingen i det statlige lønnsoppgjøret.

Ut på tur

FO-ledelsen gjør seg nå klar til å reise rundt og støtte sine streikende medlemmer.

Andre streikeuttak presenteres i morgen fredag.

- Mitt intrykk er at det er stor streikevilje der ute. Nå skal vi samle oss og støtte dem som er i streik, sier Mimmi Kvisvik.

24.05.2012
05:24
16.12.2013 19:16