JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Beklager Lysbakkens avgang

FO-leder Rigmor Hogstad forventer at Lysbakkens barnevernsatsning fullføres.
06.03.2012
10:16
16.12.2013 18:33

eirik.dahl.viggen@lomedia.no

Leder i Fellesorganisasjonen Rigmor Hogstad beklager at Audun Lysbakken i går gikk av som barne-, likestillings- og inkluderingsminister.

– For FO sin del er det synd. Vi har fått til et godt samarbeid med departementet under Lysbakken.

Engasjert for barnevernet

Hogstad peker spesielt på barnevernfeltet, hvor hun mener Lysbakken har stått ansvarlig for et stort løft

– At han i stor grad har klart å reise barnevernet gjennom statsbudsjettet er veldig godt politisk håndverk. Han har vært uredd og turt å stille spørsmål om ting som andre har tatt for selvsagtheter. For eksempel om barnevernbyråkratiet og om anvendelsen av det biologiske prinsippet.

Utviklingshemmede opp av skuffen

I tillegg har Lysbakken vært en sterk talsperson for ansvarsreformen (for utviklingshemmede, journ. anm.), mener Hogstad, etter at han i 2010 lanserte en informasjonskampanje for å minne kommunene om det ansvaret de påtok seg for utviklingshemmede på 1990-tallet.

– Lysbakken dratt opp perspektiver om utviklingshemmede som andre ministre før ham ikke har hatt fokus på, sier Hogstad.

Faren nå er at evalueringene av barnevernet og ansvarsreformen blir liggende i hver sine skuffer.

– Tror du disse satsingene dabber av nå som Lysbakken forsvinner ut?

– Den enkelte politikers engasjement i saksfeltet spiller inn, og det er alltid en utfordring å skifte politiker. Vårt inntrykk er at Audun Lysbakken har vært genuint opptatt av barnevern og utviklingshemmede. Grunnlaget er lagt. Arbeidet Lysbakken igangsatte må fullføres av neste statsråd. Hvis ikke risikerer vi at utviklingen av barnevernet stagnerer, sier Rigmor Hogstad.

06.03.2012
10:16
16.12.2013 18:33