JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fisker fosterhjem på homeparties

Homeparties er populært i Bufetat. Hensikten er å verve flere fosterhjem.
28.10.2011
12:59
16.12.2013 17:28

mia.paulsen@lomedia.no

Fosterhjemstjenestene på Sørlandet var tidlig ute med denne vervemetoden.

– Vi kaller det «hjemme-hos-samlinger», og har gode erfaringer med det, forteller Turid Kjetland. Hun er rådgiver i Regional fosterhjemstjeneste Agder og Telemark og er basert i Arendal.

Lavere terskel

Det er fosterforeldre selv som inviterer slekt og venner hjem til seg sammen med to fra fosterhjemstjenesten.

Turid Kjetland mener terskelen bokstavelig talt er lavere når man blir invitert hjem til noen man kjenner i stedet for et informasjonsmøte med mange ukjente. I tillegg kan man regne med at de som inviterer kjenner gjestene såpass godt at man vet litt om hva de kan tenke seg og hva slags situasjon de har.

Også i Rogaland

I Stavangerregionen har Bufetat nylig laget en ny strategi hvor home parties er ett av tiltakene. Et homeparty fører ofte til rekruttering av en ny fosterfamilie, har de erfart. De fikk ideen fra Sørlandet, forteller Ingvild Utaker i Bufetat Stavanger til Stavanger Aftenblad.

Bufetat er konstant på utkikk etter nye fosterforeldre.

Media viktig

Ifølge Kjetland er faktisk annonser det som rekrutterer mest effektivt. Men kanskje like viktig er reportasjer og artikler i media.

– Men det er tiltakene samlet som har betydning. Vi har laget en media- og rekrutteringsplan, sier hun.

Gode resultater

Bufetat Sør har gode resultater når det gjelder rekruttering av fosterhjem, og færre ventende barn enn de fleste andre regioner. I slutten av august hadde 19 barn i Region Sør ventet på plassering i fosterhjem lengre enn fristen på seks uker. Bare Region Nord hadde færre barn som ventet, totalt 17.

– Spennende

Sosionom Torbjørn Grestad er fosterhjemskonsulent hos Bufetat Arendal fosterhjemstjeneste, og mener homeparties er en spennende arbeidsform. Han jobber mot åtte kommuner.

Fosterhjemstjenesten prøver ut forskjellige rekrutteringsmetoder. En gang i måneden holder fosterhjemstjenesten i Arendal åpent hus med kafe og informasjonsmøte. Der er oppmøtet variabelt.

Bedriftsmøter er en annen variant. De kontakter fosterforeldre som jobber i bedriften og fungerer som døråpnere inn mot kollegene.

«Stor nok »

Og Turid Kjetland kjører rundt med reklame på sin lille røde mini Cooper: <<Fosterhjem.no. Bilen din er stor nok >>, lyder teksten.

28.10.2011
12:59
16.12.2013 17:28