JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pris til barnas stemmer

Landsforeningen for barnevernsbarn har sammen med Forandringsfabrikken blitt tildelt Karl Evang-prisen i dag.
20.10.2011
13:44
16.12.2013 17:23

mia.paulsen@lomedia.no

De har fått prisen for sitt arbeid for at barn og unge skal bruke sin stemme i samfunnet og bli hørt i saker som gjelder dem selv.

Det er Helsetilsynet som står bak prisen, som er på 50 000 kroner. Prisen ble delt ut under Karl Evang-seminaret i dag.

Anerkjennelse

-- Vi er kjempeglade for prisen. Det er en stor ære for oss, og den gir oss mot til å fortsette det viktige arbeidet vi gjør. Jeg synes det er flott at feltet anerkjenner at brukerkompetansen er like viktig som annen kompetanse, sier Landsforeningens leder Ruzzel Abueg.

Sammen med medlem Elisabeth Cecilie Bråten tok hun imot prisen på vegne av Landsforeningen fir barnevernsbarn. Begge holdt takketaler.

Landsforeningen vet ikke ennå hva de skal bruke prispengene til, men Ruzzel Abueg håper og ønsker at de skal gå tilbake til medlemmene i organisasjonen.

-- Prisen er jo en anerkjennelse til dem, sier hun.

Erfaringskunnskap

Landsforeningen for barnevernsbarn er både en interesse- og medlemsorganisasjon. Helsetilsynet skriver at de bruker sin erfaringskunnskap til å bidra i arbeidet for et bedre barnevern.

«LFB synleggjer ei gruppe som i liten grad har vore synlege i det offentlege ordskiftet tidlegare. Dette har vore med på å fjerne fordommer mot barnevernet og har medverka til at rettstryggleiken for borna har auka,» skriver Helsetilsynet blant annet i sin begrunnelse for prisen.

Barn som meningsbærere

Forandringsfabrikken har i mer enn ti år arbeidet for barn og unge innen barnevernet, skolen og organisasjonslivet.

«Dei har utvikla arbeidsmåter som engasjerer og motiverer barn, unge og vaksne, og samarbeider ofte med departement, kommunar, verksemder, organisasjonar og institusjonar. Dette har gjort dei til ein viktig agent for å endre handlinga til barn som verkelege meiningsberarar og aktørar i samfunnet,» skriver Helsetilsynet.

Inspirerer

Statsråd Audun Lysbakken gratulerer prisvinnerne og sier at prisen inspirerer oss alle. Han sier at Landsforneingen for barnevernsbarn har gitt barnevernsbarna den oppmerksomheten de fortjener. Om Forandringsfabrikken sier han blant annet at de bidrar til positiv forandring i mange menneskers liv.

-- Landsforeningen for barnevernsbarn og Foerandringsfabrikken snakker på barns vegne. De er ikke bare en gruppe som snakkes om, men som har en selvstendig røst, sier statsråd Lysbakken.

Fremme folkehelse

Prisen er på 50 000 kroner og blir delt ut årlig til en person eller organisasjon som har gjort en «særskild og framifrå innsats for å fremje anten folkehelsa og sosiale tilhøve knytta til denne, rettstryggleik og tryggleik i barnevernet, helse- og/eller sosialtenestene eller opplysningsarbeid og deltaking i samfunnsdebatten om viktige spørsmål på desse områda. »

20.10.2011
13:44
16.12.2013 17:23