JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Tenk på dem som sliter

Lokalsykehus, svømmebasseng og mindre krangling i politikken er toppsakene for utviklingshemmede i Groruddalen.
12.09.2011
16:27
16.12.2013 16:57

eirik.dahl.viggen@lomedia.no

Utviklingshemmede er som vanlig glemt i lokalvalgkampen. Fontene gir derfor ordet til arbeidsfolkene ved Haugenstua dagsenter.

– For det første, omsorgen er viktig for dem som sliter. Vi vet at Aker sykehus er litt nedfor nå. Det må reddes, som Groruddalens eget sykehus. For det andre, eldreomsorgen. For det tredje, tilbudet til psykisk utviklingshemmede.

Kjell-Arne Sandnes (56) er ikke i tvil om hva som teller når han går til stemmelokalet i ettermiddag etter arbeidstid. Ansatte i boligene tar med seg dem som ønsker å stemme til valglokalet på Stovner skole.

– Hvem bør vinne lokalvalget i Oslo?

– Det eneste jeg kan si i dag er at jeg ønsker meg Fabian Stang som ordfører. Han er en virkelig dyktig ordfører, ryddig og god til å snakke om de viktige sakene, sier Sandnes, som møtte Stang da ordføreren besøkte Stovner senter for en tid tilbake.

Kino og klatrevegg

Stig Jonas Gjelnes (42) har forhåndsstemt.

– Det viktigste for meg er å få ny svømmehall på Stovner, i tillegg til ny bowlinghall. Høyre og Venstre har lovet å sette i stand et nytt basseng. Dessuten trenger vi å få kino på Stovner igjen. Det hadde vi da jeg gikk på skolen. Jeg ønsker meg også en ny klatrevegg. Jeg klatrer ikke selv, men jeg er glad i å se på at andre gjør det.

– Tror du at dere kan få alt dette nå etter valget?

– Det er en sjanse.

Eirin Gransjøen har fulgt valgsendingene på tv nøye og har bitt seg merke i et par frontfigurer.

– Liv Signe er fin, og en dyktig politiker. Og Siv Jensen.

– Du synes ikke Siv er litt streng?

– Men hun må være streng. Jens må høre det. Også fra Liv Signe. Han trenger det.

Lojalitetskonflikt

Bjørn Andresen er rammet av valgets kval.

– Faren min var hos meg i går og sa jeg burde stemme Arbeiderpartiet. Jeg stoler på faren min, vet du. Men som ordfører kunne jeg tenke meg både Fabian Stang og Carl. I Hagen. Jeg vet ikke hva jeg skal fortelle faren min hvis jeg stemmer Frp i dag.

Klager ikke

Men ikke alle på dagsenteret er like glad i den politiske arenaen. Tine Stensrud er skeptisk.

– Jeg skal ikke stemme. Jeg føler meg ikke trygg. Her på dagsenteret har jeg det veldig bra, sammen med venner og arbeidskolleger jeg snakker mye med.

– Er det noe som kunne vært bedre her på Stovner?

– Alt er greit her, alt går bra. Er det noe jeg har lyst til å klage på, sier jeg bare ifra til basen.

Mer samarbeid

Helene Johansen skal også holde seg hjemme.

– Jeg har fulgt med på tv og synes det er mye dumt. Jeg skulle ønske politikerne kunne jobbe mer og gjøre det de skal. Ikke krangle og være slemme mot hverandre. De burde samarbeide og jobbe sammen, slik vi gjør her på dagsenteret.

– Er det noe som kunne blitt bedre i bydelen?

– Vi trenger en svømmehall her. Jeg liker å svømme.

12.09.2011
16:27
16.12.2013 16:57