JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oslo kan våkne til streik

Meklingen i Oslo kommune er i gang. Om den ikke lykkes, går 66 FO-ere ut i streik i morgen tidlig.
24.05.2011
13:17
14.12.2013 12:50

FO-erne i første streikeuttak er ansatte i Nav Grorud, Nav Nordstrand og Nav Søndre Nordstrand.

Hele forbundet

“Hvis det blir streik er det viktig å huske at hele forbundet er i streik, selv om det bare er noen som er tatt ut. Det vil si at alt samarbeid med Oslo kommune arbeidsgiver i henhold til Hovedavtalen skal legges ned”, melder FO på sine nettsider.

Fagforbundet har varslet at de tar ut 1 486 medlemmer. I tillegg kommer Musikernes fellesorganisasjon, Skolenes landsforbund, Unio, YS og Akademikerne.

Totalt er om lag 2 000 ansatte streikeklare dersom meklingen ikke fører fram.

Krever lik lønnsvekst

Det ble brudd i forhandlingene i mellomoppgjøret, da Oslo kommune ikke ville gi mer enn 3,7 prosent tillegg, mens kommuneansatte i resten av landet har fått 4,3 prosent.

– Vi beklager at Oslo Kommune ikke er villige til å gi sine ansatte den samme lønnsveksten som i resten av kommune-Norge, sa leder i FO Oslo, Tore Kristiansen, da.

Brudd på avtalte rammer

Fagforbundet Oslo mener tilbudet fra Oslo kommune er et brudd med de avtalte rammene for oppgjøret.

– Kommunens tilbud er ikke i tråd med reguleringsbestemmelsene for andre avtaleår, der vi var enige om at kommunen skulle følge lønnsutviklingen til sammenliknbare tariffområder, uttalte Sanden til Fagbladet.

24.05.2011
13:17
14.12.2013 12:50