JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil stramme fortjenesten i barnevernet

Statssekretær Henriette Westhrin i Barn- og likestillingsdepartementet reagerer på at eierne av BO enheten tar ut utbytte på 75 prosent. Nå skal departementet rydde i forskriftene.
03.06.2010
15:27
14.12.2013 12:46

– Saker som dette gir oss et godt argument for å stramme inn på reglene for hvor mye det er lov å ta ut i overskudd i private barnevernsinstitusjoner, sier statssekretær Henriette Weshrin til Fontene.

Færre private

Hun lover at departementet skal gjøre en samlet gjennomgang av forskriften som regulerer godkjenningen av private barneverninstitusjoner. – Vi vil at det skal være færre kommersielle aktører, og at utbyttet begrenses. Fortjenesten skal gå til et bedre tilbud til barn- og unge, framholder Westhrin.

Hun er uenig med eieren og daglig leder i BOenheten, Sissel Fredhem, som sier at med fast ansatte må ungdommen ta til takke med dem som er der. – Vi tror det blir bedre barnevern på institusjoner hvor det er gode lønns- og arbeidsvilkår, sier Westhrin.

Hun kan ikke si når de har forskriftsendringen ferdig. – Vi må passe på så forskriften ikke strider mot internasjonalt regelverk. Dessuten må vi sikre at det ikke blir nye smutthull for fortjeneste, understreker Westhrin.

03.06.2010
15:27
14.12.2013 12:46