Vil stramme fortjenesten i barnevernet

Statssekretær Henriette Westhrin i Barn- og likestillingsdepartementet reagerer på at eierne av BO enheten tar ut utbytte på 75 prosent. Nå skal departementet rydde i forskriftene.
03.06.2010
15:27
14.12.2013 12:46

– Saker som dette gir oss et godt argument for å stramme inn på reglene for hvor mye det er lov å ta ut i overskudd i private barnevernsinstitusjoner, sier statssekretær Henriette Weshrin til Fontene.

Færre private

Hun lover at departementet skal gjøre en samlet gjennomgang av forskriften som regulerer godkjenningen av private barneverninstitusjoner. – Vi vil at det skal være færre kommersielle aktører, og at utbyttet begrenses. Fortjenesten skal gå til et bedre tilbud til barn- og unge, framholder Westhrin.

Hun er uenig med eieren og daglig leder i BOenheten, Sissel Fredhem, som sier at med fast ansatte må ungdommen ta til takke med dem som er der. – Vi tror det blir bedre barnevern på institusjoner hvor det er gode lønns- og arbeidsvilkår, sier Westhrin.

Hun kan ikke si når de har forskriftsendringen ferdig. – Vi må passe på så forskriften ikke strider mot internasjonalt regelverk. Dessuten må vi sikre at det ikke blir nye smutthull for fortjeneste, understreker Westhrin.

03.06.2010
15:27
14.12.2013 12:46