JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
KLARE FOR INNSPURT: LO Kommunes forhandlere er klare for kveldens innspurt i kommuneoppgjøret. Foran f.v: forhandlingsleder Mette Nord og FO-leder Mimmi Kvisvik.

KLARE FOR INNSPURT: LO Kommunes forhandlere er klare for kveldens innspurt i kommuneoppgjøret. Foran f.v: forhandlingsleder Mette Nord og FO-leder Mimmi Kvisvik.

Ola Tømmerås

Fristen snart ute i forhandlingene for ansatte i kommunene

Ved midnatt går fristen for å bli enige i kommuneoppgjøret ut. Partene skal være innstilt på å få til en løsning.
30.04.2018
13:44
21.08.2023 17:14

per.flakstad@fagbladet.no

Etter det Fagbladet erfarer er det ingenting som tyder på at bruddet i oppgjøret for de statsansatte har påvirket forhandlingene for de kommuneansatte.

Streikefaren i staten øker etter at ansatte brøt forhandlingene. FO-forhandler Kathrine Haugland Martinsen krever reelle tiltak for likelønn.

Etter at kommunenes arbeidsgiverorganisasjon KS la fram sitt andre tilbud 25. april, har partene jobbet iherdig med å bli enige om en forhandlingsløsning.

LO Kommunes forhandlingsleder Mette Nord var ikke fornøyd med det økonomiske tilbudet: – Det ligger ganske langt unna de kravene vi har stilt, sa hun.

Samtidig uttalte hun at tilbudet var et grunnlag å forhandle videre på. At partene fortsatt sitter i forhandlinger bare et halvt døgn før fristen for å bli enige utløper, tyder på at både de ansattes organisasjoner og arbeidsgiverne ser muligheten for å bli enige om et anbefalt resultat.

Dette er kravet fra LO til kommunene

– Vi er i forhandlinger og i gang med innspurten. Det har vært konstruktive sonderinger i løpet av helgen, men det er for tidlig å si om vi klarer dette, sa avdelingsdirektør Hege Mygland i KS til NTB mandag morgen.

Dersom det blir brudd, går oppgjøret til mekling. Meklingsfristen er natt til 24. mai, den samme som for staten.

Oslo: De ansatte vil ha forhandlingsrett på pensjon

Oslo kommune er et eget tariffområde. Også der sitter partene fortsatt i forhandlinger. LO-forbundene har slått seg sammen i Kommuneansattes hovedsammenslutning (KAH). De leverte tredje runde med krav torsdag i forrige uke.

Fristen for å bli enige om et forhandlingsresultat er også for dem ved inngangen til 1. mai.

Innkjøp av private tjenester trekkes inn i lønnsoppgjøret i Oslo

30.04.2018
13:44
21.08.2023 17:14