JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil overta barnevernmarkedet

Adolfsen-konsernet vil bli størst på privat barnevern. Du må bli stor for å overleve, ifølge daglig leder i nystartede Aberia Oppvekst og Utvikling, Tom Kristian Altenborn.
23.08.2010
15:49
16.12.2013 13:54

edv@lomedia.no

Eierne i Adolfsen Group, brødrene Kristian og Roger Adolfsen, stiftet i juli selskapet Aberia Oppvekst og Utvikling as. Målet er å bli den ledende private aktøren i barnevernet.

I første omgang har Aberia kjøpt opp Nordre Kråkerud Gård Kysthuset as (NKGK), som driver 13 barneverninstitusjoner i Østfold. I fjor solgte NKGK tjenester til Bufetat og barnevernet i Oslo for 68 millioner kroner.

Får storkapital i ryggen

– Det er ikke lett å være en liten aktør i barnevernet i dag. Ved å bli større vil vi tilby et bredere tilbud samtidig som vi bevarer særegenhetene på hver enkelt institusjon, sier daglig leder i NKGK, Tom Kristian Altenborn, som fra i sommer leder Aberia Oppvekst og Utvikling.

Offisiell oppstart for selskapet var 18. august. Aberia Oppvekst og Utvikling vil inngå i den omfattende selskapsporteføljen Adolfsen Group. Her inngår blant annet Norlandia-konsernet, som består av hoteller, sykehushoteller, sykehjem og eiendom i Norge og utenlands. Det største datterselskapet, Norlandia Omsorg as, solgte i 2009 tjenester for 327 millioner kroner.

Blir varehus for Bufetat

Konsernet satser nå på å kjøpe opp flere barneverninstitusjoner. Aberia bygger i tillegg ut kompetansen med sexologer og ambulerende rusteam. Slik vil selskapet kunne tilby barnevernet en bred tiltaksrekke av høy kvalitet til gjennomsnittlig markedspris, forklarer Altenborn. Det er oppskriften på å bli markedsleder.

– Det blir for kunden som å gå i et stort varehus med sement og byggevarer, med alle tilbud samlet på ett sted.

Dermed utfordrer han Aleris Ungplan, den dominerende private leverandøren per i dag, som i 2009 solgte barneverntjenester til Oslo kommune og Bufetat (statens barnevern) for 360 millioner kroner.

Skandinavia neste

Aberia vil også bli en stor aktør i det skandinaviske markedet, forteller Altenborn.

– Etter hvert som tilgangen på enslige mindreårige (asylsøkere, journ. anm.) synker i Norge, er det mulig vi flytter noe av kompetansen vår til Sverige. Vi vil forhøre oss med institusjoner i Sverige og Danmark for å se om de er interessert i å la seg kjøpe opp, sier lederen.

Hele 200 ansatte følger med NKGK inn i det nye selskapet. De fikk tariffavtale for fire år siden. Avtalen vil omfatte de nye virksomhetene som kjøpes opp, lover Altenborn.

– Vi ser på det som en naturlig del av kvaliteten vi tilbyr.

23.08.2010
15:49
16.12.2013 13:54

Mye lest