JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Solidaritetens ambassadør

- Å få oppmerksomhet rundt de aller svakeste i verden, det synes jeg er flott, sier årets sosialarbeider, Liv Meisingset.
19.03.2013
15:31
16.12.2013 22:09

Vernepleier Liv Meisingset ble i dag tildelt sosialarbeiderprisen 2013 for sitt mangeårige engasjement for utviklingshemmede i Nepal.

- Jeg er en sånn person som er redd for ikke å leve opp til forventninger, så sånn sett er det litt skummelt å få en slik pris. Men saken er så viktig, og jeg synes det er flott å få satt den på sakskartet, sier Meisingset.

Tapt hjerte

Hun var i Nepal første gang på 1980-tallet, og har vært primus motor for FOs prosjekt i landet siden det startet i 2007.

I sin takketale spøkte hun med at hun, ifølge en indisk venninne, har levd i Nepal i sitt tidligere liv, og angivelig gjort fæle ting.

- Ikke vet jeg, men jeg har i hvert fall tapt hjertet mitt til et folk og et land som jeg ble engasjert i som vernepleier hjemme i Norge, sa Meisingset.

Arbeidsom og dedikert

Hun har bidratt til å etablere dagsenter for utviklingshemmede og arrangere workshops for foreldre. Som høgskolelektor har hun sørget for at en rekke studenter har vært på praksis i Nepal.

Forbundsleder Mimmi Kvisvik understreket i sin tale at Meisingset har bidratt til fagutvikling og styrket den internasjonale solidariteten blant FOs medlemmer.

De som kjenner Liv beskriver henne som sosial, inkluderende, jovial, blid, arbeidsom og dedikert til arbeidet, sa Kvisvik da hun overrakte prisen, som består av et diplom og en reisesjekk på 40 000 kroner til en nordisk eller internasjonal konferanse.

Oversett og marginalisert

Nepal er et av verdens fattigste land, og utviklingshemmede er en marginalisert gruppe.

- Det er ikke mange som ser utviklingshemmede i verden, heller ikke i bistandsprosjekter. Bare fem prosent av bistandsmidlene kommer funksjonshemmede til gode, påpekte Meisingset i sin takketale.

Hun understreket betydningen av samarbeid med lokale krefter, og fortalte om en rekke dilemmaer man må være bevisst.

- I Norge er vi for eksempel veldig opptatt av individuell plan. I Nepal er det kollektivet som gjelder, det må vi ha med oss. Og når mødre fra Nepal kommer hit på utveksling og ser vidunderlig utstyr, svømmebasseng og sansestimulering, det synes jeg er vanskelig, forklarte Meisingset.

Hun mener helse- og sosialarbeidere har de beste forutsetninger for å reise ut og jobbe internasjonalt.

- Vi er jo gode på det med kultursensitivitet. Vi burde være eksperter på det å reise ut og jobbe, mener hun.

19.03.2013
15:31
16.12.2013 22:09

Mye lest