JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
EN KOPP KAFFE: Olav Neerland oppfordrer meningsmotstandere til å drikke kaffe sammen.

EN KOPP KAFFE: Olav Neerland oppfordrer meningsmotstandere til å drikke kaffe sammen.

Privat

Syretesten

Kan vi forvente at de sterkeste meningsmotstanderne kan drikke kaffe sammen og har respekt for hverandre? Min forventning til det er krystallklar, og svaret er et rungende ja.
09.03.2015
10:04
21.08.2023 17:14

Det er høy kongresstemperatur på Facebook, deriblant på Fontenes debattside. Det som nå er den heftigst debatterte saken er framtidig profesjonsorganisering av FO. Det er også knyttet mange meninger til Ellen Galaasens videre framtid i FO-ledelsen.

Mange har sett min oppfatning rundt disse spørsmålene, men jeg vil nå framheve noe som etter min mening er enda viktigere enn selve sakene på Kongressen. Hvordan skal vi, FOs stolte profesjonsutøvere og fagforeningskamerater, møte hverandre før, under og etter Kongressen?

Ingen kan pålegge hverandre å like hverandre, men kan vi forvente at de sterkeste meningsmotstanderne kan drikke kaffe sammen og har respekt for hverandre? Min forventning til det er krystallklar, og svaret er et rungende ja.

Vi, som skal være uredde stemmer og brukeres talerør. Vi, som skal stå opp for de som trenger det – ja, nettopp vi bør klare dette.

Kongressvertinne Ingunn Strand Johansen oppfordrer i et Fontene-intervju delegatene til å te seg som folk. Nettopp; så enkelt – og FOlk drikker kaffe med hverandre selv om meningene spriker. Klarer vi det, er faktisk syretesten bestått.

Tar du utfordringen? Ønsker dere alle en inkluderende og god kongress!

09.03.2015
10:04
21.08.2023 17:14