JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rådmann overtar Bufetat Øst

Frimurer og mangeårig rådmann Trond Stenhaug blir ny direktør i statens barnevern på Østlandet.
27.02.2012
15:56
16.12.2013 18:29

eirik.dahl.viggen@lomedia.no

Tidligere rådmann Trond Stenhaug starter i ny jobb som direktør i Barne,- ungdoms- og familieetaten (Bufetat) Region Øst fra 10. april.

Den mangeårige rådmannen kommer opprinnelig fra Bodø og er kjent for å sette økonomistyringen i høysetet. Som rådmann i Sortland bestemte Stenhaug i 2002 å bruke 250.000 kroner avsatt til reparasjoner på barneskolen, til å male ”Blåbyens” brannstasjon blå. Mangel på håndverkere til skolearbeidet var rådmannens forklaring.

Også hans senere arbeidsgiver, Tønsberg, fikk merke bodøværingens hands-on lederstil som rådmann.

– Vi hadde noen sammenstøt i løpet av årene han var rådmann her. Jeg oppfatter ham som en pådriver for New Public Management. Jeg synes nok han ble litt for mye konge, sier gruppeleder for SV i Tønsberg bystyre, Lars Egeland.

Stenhaug hadde fram til i fjor vært ansatt som rådmann i Tønsberg i sju år, da han søkte og fikk innvilget en 11 måneder lang permisjon for å studere internasjonale spørsmål og europapolitikk i Brussel. Det skjedde etter en konflikt med byens ordfører om utbetalinger av feriepenger til rådmannen, ifølge Tønsbergs Blad.

Frimurer

I tiden som rådmann i Tønsberg har Stenhaug vært medlem av frimurerlosjen. Han er innskrevet i Johannes-losjen St. Michael og den høyere losjen Oscarsborg. Han har graden IV/V, Utvalgt og høyærverdig St. Andreas lærling og medbror.

– Hvis man kommer i en situasjon hvor man lar et forhold til en frimurer påvirke en sak, har man ikke noe der å gjøre. Men jeg har aldri vært i den situasjonen, svarte Stenhaug da Tønsbergs Blad i 2010 spurte ham om han hadde hatt med losjebrødre å gjøre i forbindelse med jobben som rådmann.

Etter det Fontene kjenner til er det første gang et losjemedlem innehar en toppjobb i barnevernet.

Ble rådmann som 28-åring

Stenhaug er født 1965. Han er utdannet Master of Science in Business og Master of Business Administration. Bare 28 år gammel fikk han jobben som rådmann i Storfjord kommune. Siden har han vært rådmann i Balsfjord, Sortland og Tønsberg.

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet opplyser at Stenhaug er i Brussel og venter med å kommentere ansettelsen til han har kommet på plass i direktørstolen i Bufetat Region Øst.

Stenhaug sier på Bufetats hjemmeside følgende om sitt nye oppdrag:

”Jeg ser på stillingen som direktør i Bufetat region øst som et svært viktig samfunnsoppdrag, og gleder meg til å møte de ansatte i regionen. Jeg ser frem til å ta fatt på oppgavene både regionalt og opp mot det nasjonale nivå, og I fellesskap med de ansatte og ledelsen arbeide for å løse det viktige samfunnsoppdraget Bufetat har på en best mulig måte.”

27.02.2012
15:56
16.12.2013 18:29