Rådmann overtar Bufetat Øst

Frimurer og mangeårig rådmann Trond Stenhaug blir ny direktør i statens barnevern på Østlandet.
27.02.2012
15:56
16.12.2013 18:29

eirik.dahl.viggen@lomedia.no

Tidligere rådmann Trond Stenhaug starter i ny jobb som direktør i Barne,- ungdoms- og familieetaten (Bufetat) Region Øst fra 10. april.

Den mangeårige rådmannen kommer opprinnelig fra Bodø og er kjent for å sette økonomistyringen i høysetet. Som rådmann i Sortland bestemte Stenhaug i 2002 å bruke 250.000 kroner avsatt til reparasjoner på barneskolen, til å male ”Blåbyens” brannstasjon blå. Mangel på håndverkere til skolearbeidet var rådmannens forklaring.

Også hans senere arbeidsgiver, Tønsberg, fikk merke bodøværingens hands-on lederstil som rådmann.

– Vi hadde noen sammenstøt i løpet av årene han var rådmann her. Jeg oppfatter ham som en pådriver for New Public Management. Jeg synes nok han ble litt for mye konge, sier gruppeleder for SV i Tønsberg bystyre, Lars Egeland.

Stenhaug hadde fram til i fjor vært ansatt som rådmann i Tønsberg i sju år, da han søkte og fikk innvilget en 11 måneder lang permisjon for å studere internasjonale spørsmål og europapolitikk i Brussel. Det skjedde etter en konflikt med byens ordfører om utbetalinger av feriepenger til rådmannen, ifølge Tønsbergs Blad.

Frimurer

I tiden som rådmann i Tønsberg har Stenhaug vært medlem av frimurerlosjen. Han er innskrevet i Johannes-losjen St. Michael og den høyere losjen Oscarsborg. Han har graden IV/V, Utvalgt og høyærverdig St. Andreas lærling og medbror.

– Hvis man kommer i en situasjon hvor man lar et forhold til en frimurer påvirke en sak, har man ikke noe der å gjøre. Men jeg har aldri vært i den situasjonen, svarte Stenhaug da Tønsbergs Blad i 2010 spurte ham om han hadde hatt med losjebrødre å gjøre i forbindelse med jobben som rådmann.

Etter det Fontene kjenner til er det første gang et losjemedlem innehar en toppjobb i barnevernet.

Ble rådmann som 28-åring

Stenhaug er født 1965. Han er utdannet Master of Science in Business og Master of Business Administration. Bare 28 år gammel fikk han jobben som rådmann i Storfjord kommune. Siden har han vært rådmann i Balsfjord, Sortland og Tønsberg.

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet opplyser at Stenhaug er i Brussel og venter med å kommentere ansettelsen til han har kommet på plass i direktørstolen i Bufetat Region Øst.

Stenhaug sier på Bufetats hjemmeside følgende om sitt nye oppdrag:

”Jeg ser på stillingen som direktør i Bufetat region øst som et svært viktig samfunnsoppdrag, og gleder meg til å møte de ansatte i regionen. Jeg ser frem til å ta fatt på oppgavene både regionalt og opp mot det nasjonale nivå, og I fellesskap med de ansatte og ledelsen arbeide for å løse det viktige samfunnsoppdraget Bufetat har på en best mulig måte.”

27.02.2012
15:56
16.12.2013 18:29