JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
BLIR SVENSK: Solhaugen miljøhjem i Lunner ble startet i 1954 og er Norges eldste private selskap i barnevern.

BLIR SVENSK: Solhaugen miljøhjem i Lunner ble startet i 1954 og er Norges eldste private selskap i barnevern.

Skjermdump

Team Olivia kjøper Solhaugen Miljøhjem

Svenske investorer overtar Norges eldste selskap innen barnevern
11.11.2015
15:16
21.08.2023 17:14

edv@lomedia.no

Solhaugen Miljøhjem, Norges eldste privateide barnevernsinstitusjon, er solgt til det svenske omsorgskonsernet Team Olivia. Solhaugen Miljøhjem ligger i Lunner sør i Oppland. Det ble startet i 1954.

Les også: Harde anbud truer barnevernets minste (fontene.no 2.6.2015)

– Hva er grunnen til at dere selger nå etter 61 år?

– Dette går tilbake til 2004 og sentraliseringen av barnevernet. Det blir stadig færre og større institusjoner i det private barnevernsmarkedet. Bufetat har hele tiden sagt at de ønsker seg små og spesialiserte institusjoner, men praksis har det motsatte skjedd, sier tidligere eier, Åge Mikael Strand, til Fontene.

Solhaugen har 125 ansatte, hvorav rundt 15 FO-medlemmer. De driver 84 omsorgsplasser, hvorav halvparten er vanlige institusjonsplasser for barn og ungdommer. Resten er for enslige mindreårige flyktninger.

I fjor solgte de barnevernstjenester for 97 millioner kroner. Solhaugen er dermed det femte største private selskapet innen barnevernssektoren.

Team Olivia omsetter for 2,8 milliarder, satser på Norge

Team Olivia er bare i startgropa i Norge. Men i Sverige har selskapet 5700 ansatte. Den svenske delen av konsernet solgte i 2014 omsorgstjenester til en verdi av 2,8 milliarder kroner.

– Det norske markedet er viktig for oss, og vi er veldig glade for at en så velrenommert aktør har valgt å bli en del av Team Olivia. Solhaugen bidrar med gedigen kompetanse, pleie og omsorg av høyeste klasse, og er en viktig del i Team Olivias videre utvikling.

Dette skriver administrerende direktør i Team Olivia, Dan Olsson, på selskapets hjemmeside.

Selger tredjegenerasjons familiebedrift

Det var Åge Mikael Strands besteforeldre som startet Solhaugen Miljøhjem. Han fortsetter som daglig leder.

– Kan vi nå vente endringer i turnuser eller antall ansatte?

– Team Olivia har ikke satt noen krav til hverken arbeidstidsordninger eller antall ansatte. De ønsker at familien Strand skal fortsette å drive dette slik vi har gjort det til nå, sier Strand.

Avtalen omfatter også en langsiktig leieavtale for bygningsmassen på Solhaugen.

– Fornøyd med solid eier

– Resultatet av politikken som er ført er at de mindre enten er lagt ned, slått sammen eller slått konkurs.

Strand ønsker ikke å utdype om de politiske føringene som ligger bak beslutningen om å selge.

– Dette har vært et arbeid min far startet med i 2007 med å finne en passende samarbeidspartner. Vi er nå veldig fornøyde med å ha en solid eier i ryggen.

11.11.2015
15:16
21.08.2023 17:14