POLITISK STREIK: For tre år siden streiket LO-medlemmene mot innføringen av vikarbyrådirektivet og oppmøtet var stort. Nå er det på'an igjen.

POLITISK STREIK: For tre år siden streiket LO-medlemmene mot innføringen av vikarbyrådirektivet og oppmøtet var stort. Nå er det på'an igjen.

Erlend Angelo, Magasinet for fagorganiserte

Her skal det demonstreres 28. januar

Se oversikten over alle arrangementer knyttet til den politiske streiken mot regjeringens arbeidslivsreform.
09.01.2015
09:32
27.08.2015 20:01

silje.momb.seterseter@lomedia.no

«Hele Norge» skal streike 28. januar. Her er en oversikt over de stedene det blir arrangementer 28. januar. Lista blir oppdatert. Er ikke arrangementet du skal være med på registrert? Da kan du fylle inn skjemaet vi har lagt på nederst i saken. Da dukker arrangementet opp i kartet som viser hvor det skal streikes.

** Se kart nederst i saken **

Oslo- Akershus: I hovedstaden skal det være markering på Eidsvoll Plass, Stortinget. Som alle andre arrangementer på streikedagen, starter denne markeringen klokken 14.00. Ifølge distriktssekretær Kari Hauge, har de et ønske om at alle de streikende i området skal komme inn til byen.

– Vi vil ha folket inn til byen. Her ønsker vi å få til en stor markering med nærmere 20.000 deltakere, sier Hauge.

Den 15. januar klokka 18.00 vil det også bli holdt et møte på Kulturhuset rundt den nye arbeidsmiljøloven.

Skal vise samhold og styrke

Østfold: Her vil det holdes fire store arrangementer rundt om i fylket. Det vil være markeringer på Stortorget i Fredrikstad, på Torget i Sarpsborg, Kirkeparken i Moss og i Busterudparken i Halden.

– På de forskjellige stedene vil det være underholdning og appellanter. Alle som samles på disse arrangementene vil være der for å vise samhold og styrke mot arbeidsmiljøloven, sier distriktssekretær for Østfold, Ulf Lervik.

I tillegg kan han informere om at det jobbes med å få i gang noen portaksjoner.

– Den 28. januar ønsker vi også å ha stands ved ulike arbeidsplasser hvor vi deler ut muffins og informasjonsblader når folk kommer på jobb om morgenen, opplyser Lervik.

Holder fakkeltog i Troms

Troms: Her er det avklart at det vil være markeringer i de tre byene, Harstad, Tromsø og Finnsnes. Selv om distriktet fortsatt er i planleggingsfasen, er det tydelig at de satser på å synes og også høres godt den 28. januar.

– Hos oss planlegges det fakkeltog på selve streikedagen både i Tromsø og Harstad. I Tromsø skal også Sykepleierforbundets trommekorps spille. Og disse både synes og høres godt. I tillegg vil LOs nestleder Tor Arne Solbakken holde appell på torget i Tromsø, og det samme vil Sigve Bolstad fra Unio, kan distriktssekretær for Troms, Synnøve Søndergaard fortelle.

Hun informerer også om at det jobbes godt rundt om lokalt, men at det vil være størst fokus på Tromsø.

Store og små markeringer

Vest-Agder: På Sørlandet kan du delta på både store og små arrangementer. Faglig ungdomssekretær Lars Klottrup Berge, kan fortelle at det vil være en stor markering i Kristiansand, men at det også planlegges lokale og interne arrangementer rundt om i distriktet.

– I forkant har vi også planlagt en politisk lunsj på Strandpromenaden i Kristiansand onsdag 14. januar klokka 11.30. På torsdagen den 15. januar, vil det bli holdt kurs om arbeidsmiljøloven på Caledonien hotell i Kristiansand, sier Klottrup Berge.

I skrivende stund kan han fortelle at kurset har rundt 140 påmeldte, da også dette er noe Aust-Agder er invitert med på.

Aust-Agder: Hvis du bor i Aust-Agder, har du muligheten til å slutte deg til den politiske streiken i Arendal. Her vil det da være oppmøte på Sam Eydes Plass.

– Vi planlegger forskjellige appeller fra LO, Unio og YS. Det er også ønskelig å få til en ungdomsappell, men vi har ikke fått alt på plass enda, sier vikarierende ungdomssekretær for Aust-Agder, Tina Kjær.

Det er også muligheter for å delta på kurs om arbeidsmiljøloven den 15. januar på Caledonien hotell i Kristiansand.

09.01.2015
09:32
27.08.2015 20:01