JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
SE TIL VEST: FO-klubben i Tysvær i Rogaland har vind i seilene. På forrige årsmøte var det fire kandidater til tre ledige verv.

SE TIL VEST: FO-klubben i Tysvær i Rogaland har vind i seilene. På forrige årsmøte var det fire kandidater til tre ledige verv.

Tysvær bygdeblad

FO Tysvær femdoblet medlemsmassen

I Tysvær kommune har medlemstallet økt fra ti til 48 medlemmer på få år. – Et bredt sammensatt styre gjør susen, mener hovedtillitsvalgt Christine Berge Christiansen.
07.08.2015
14:08
21.08.2023 17:14

vibeke.liane@lomedia.no

Tidligere var det flest vernepleiere i klubben. På et årsmøte bestemte klubben seg for å rekruttere miljøterapeuter fra andre yrkesgrupper, og de utvidet styret fra fem til syv personer for å få et bredere sammensatt utvalg.

Dugnadsånd

Ingen i styret er frikjøpte, men de benytter enhver anledning til å fortelle kollegene om FO. Utsending av e-poster, tekstmeldinger og ringerunder tar de på dugnad.

– Vi sprer det glade budskapet om hva FO gjør for medlemmene på arbeidsplassene, og hvor viktig det er å ha fagbevegelsen i ryggen.

Og medlemmene strømmer til.

– I dag er ansatte i skolen, barnevernet, tildelingskontoret, tjenestene for mennesker med utviklingshemning og psykisk helse medlemmer i klubben, forteller Berge Christiansen.

Pådrivere

Hun mener den brede sammensettingen i styret gjør at de kan være pådrivere i saker som er viktig for medlemmene. Det siste året har klubben tatt initiativet til at de ansatte barnevernet har flyttet inn i nye lokaler.

– Nå har vi fått mange nye medlemmer i barnevernet, forteller Berge Christiansen. Hun mener det er et resultat av at medlemmene ser at FO-klubben jobber for dem.

Populære verv

På årsmøtet i vår var det fire kandidater til tre ledige styreverv.

– Da opprettet vi to varaplasser, som ikke har stemmerett, men som sikrer bredden i innsatsen.

Samarbeid på tvers

Nå samarbeider FO Tysvær med de andre FO-klubbene på Haugaland.

– Det gir oss muligheten til å øke aktiviteten og gi medlemmene faglig påfyll, sier Berge Christiansen.

07.08.2015
14:08
21.08.2023 17:14