JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
DIFFUSE TEGN: Det kan være vanskelig å se at et barn er utsatt for seksuelle overgrep.

DIFFUSE TEGN: Det kan være vanskelig å se at et barn er utsatt for seksuelle overgrep.

colourbox.com

Fauske setter seksuelle overgrep på dagsorden

– De som jobber med barn og unge må kjenne tegnene på at overgrep foregår, sier
Gro Anita Olsen. Hun leder FO-klubben i Fauske kommune, som nå arrangerer kurs for ansatte.
16.02.2015
13:31
21.08.2023 17:14

vibeke.liane@lomedia.no

Klubblederen deltok i fjor på et kurs holdt av Margrete Wiede Aasland, leder på Institutt for klinisk sexologi og terapi.

– Da forstod jeg at dette er noe vi trenger å vite mer om her i Fauske, sier Gro Anita Olsen, som jobber i barnevernstjenesten.

Frykten for å ta feil

På kurset lærer deltakerne om barn og seksualitet, hva som er normalt og hva som er seksuelle overgrep. De lærer om barns signaler og mulige senskader. Lyver barn? er et spørsmål som blir stilt.

Deltakerne får også råd om hvordan de skal ha samtaler med barn når de er bekymret, og hvordan de skal håndtere redselen for å ta feil.

Plasser igjen

I alt 125 ansatte i barnehager, skoler, kriminalomsorgen og institusjoner har meldt seg på kurset som arrangeres 18. og 19. februar. Men det er fremdeles plass til fem deltakere.

– Jeg håper at kurset blir arrangert flere steder i landet vårt. Dessverre er dette kunnskap vi trenger mer av, sier Gro Anita Olsen.

16.02.2015
13:31
21.08.2023 17:14

Mye lest