JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
VIL STEMPLES: Autorisasjon for barnevernpedagoger og sosionomer et et 20 år gammelt krav fra FO.

VIL STEMPLES: Autorisasjon for barnevernpedagoger og sosionomer et et 20 år gammelt krav fra FO.

colourbox.com

Endelig får de det

Frp vil autorisere barnevernet.
18.06.2014
12:56
21.08.2023 17:14

edv@lomedia.no

Fremskrittspartiet går inn for å innføre autorisasjon for barnevernpedagoger. Formålet er først og fremst å sikre barn og familier bedre, mener stortingsrepresentant for Frp, Morten Stordalen. Med autorisasjon følger muligheten til å inndra autorisasjon. De som ikke er skikket kan dermed miste jobben.

Resultatet kan bli en ekstra skjerping under saksbehandlingen, uttrykker Stordalen til NRK. Han ser det som ledd i å begrense antallet omsorgsovertakelser i barnevernet. Isteden bør barnevernet få myndighet til å gjennomføre hjelpetiltak i hjemmet, uavhengig av foreldrenes samtykke.

– Dette er et forslag som barnevernspedagoger og fagforeninga har jobbet med i snart 20 år. Dette er noe fagfolk ønsker, så initiativet fra Frp er bra, men jeg skjønner jo ikke hvorfor man skal problematisere temaet. Her er det bare å jobbe videre og få det på plass, sier førsteamanuensis ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, Inge Kvaran, til NRK.

Frp vil også innføre autorisasjon for psykologer. Også sosionomene krever en autorisasjonsordning, blant annet for å fortsatt kunne få jobb i helsevesenet.

18.06.2014
12:56
21.08.2023 17:14