Ny master i vernepleie

Høgskolen i Harstad tilbyr om kort tid et nytt masterstudium i vernepleie. Det første i landet med fokus på funksjonshemning og psykisk utviklingshemning, ifølge instituttleder Marit Rustad.
25.08.2010
09:35
16.12.2013 13:55

mia.paulsen@lomedia.no

Det nye tilbudet, som får plass til 25 studenter, vil mest sannsynlig stå klart fra begynnelsen av neste år.

Stor etterspørsel

Marit Rustad, som selv har vernepleierutdanning, har stått sentralt i arbeidet med fagplanen. Hun forteller at det er stor etterspørsel etter en slik master, og at mange profilerte personer har meldt sin interesse.

Det er fokuset på funksjonshemning og deltakelse som gjør studietilbudet spesielt velegnet for vernepleiere, påpeker Rustad.

– Vernepleiere har ikke hatt eget master-tilbud bortsett fra et tilbud ved Høgskolen i Akershus. Mange av oss har tatt mastergrad i rehabilitering, psykisk helsearbeid eller sosialt arbeid. Vi har sett et behov for å styrke kunnskapsgrunnlaget i vernepleiefeltet.

På deltid

Tilbudet omfatter imidlertid alle med treårig helse- eller sosialfaglig utdanning, understreker instituttlederen.

Masterutdanningen er et deltidsstudium over tre år, og søkerne må ha to års yrkeserfaring etter utdanningen. Det er mulighet for å oppnå 90 studiepoeng eller 120 studiepoeng. Sistnevnte betyr at man blir kvalifisert for å søke på videre doktorgradsstudier.

Instituttleder Rustad sier at Høgskolen i Harstad har høy kompetanse på området, og nevner blant annet professor Karl Elling Ellingsen.

– Vi regner med søknader fra hele landet, og gleder oss til å sette i gang, sier Rustad.

25.08.2010
09:35
16.12.2013 13:55