Lederskifte etter valgthriller

Unni Dahle (51) får med seg en ung ledergruppe for FO-studentene. – Jeg er eldre enn lederen for voksen-FO, ler Dahle.
21.11.2011
14:31
14.12.2013 12:53

Den nyvalgte lederen er vernepleierstudent ved Diakonhjemmets høgskole i Rogaland. Dahle var fullstendig overrumplet over å vinne valget. 10 av 15 stemmeberettigede stemte på henne.

Dahle var uerfaren i fagforeningsarbeid da hun ble valgt til nestleder for FO-studentene i fjor høst.

Stimulerende demokrati

Tre av medlemmene i arbeidsutvalget var sultne på ledervervet. Nathaniel Kristoffersen, sosionomstudent ved Høgskolen i Volda, ble valgt som leder i fjor og stilte til gjenvalg. Det samme gjorde velferdsviter-student Jan Kaare Jernslett fra Universitet i Agder.

Valgkomiteen for FO studentene har som tradisjon å overlate til årsmøtet å velge blant kandidatene. – Dette er demokratisk, og krevende for kandidatene. Etter dette tåler dere hva som helst, og det er mange som har mye å lære av dere, sa forbundsleder Rigmor Hogstad på årsmøtemiddagen kvelden før valget.

Valgkamp

Det var en gladlynt spenning i lufta søndag formiddag mens kandidatene finpusset på valgtalene før de satte seg ned skulder ved skulder på første rad.

Dahle sa i sitt innlegg at hun var klar over at hun er uerfaren med fagforeningsarbeid. – Men jeg har mye livserfaring og erfaring fra arbeidslivet. Og jeg har lært mye i løpet av året i styret. Jeg er opptatt av at studentene skal beholde stemmeretten i de styrende organene i FO, den får de ikke røre, lovet Dahle.

Dynamisk organisasjon

Nathaniel Kristoffersen har lang organisasjonserfaring fra sin tid som tillitsvalgt i Handel og Kontor, og har bidratt til økt bevissthet om lønns- og arbeidsforhold inn i FO-studentenes hverdag. – Det handler om deres rettigheter som framtidige ansatte og brukernes rettigheter.

Kristoffersen lovet å bidra til at FO-studentene blir en mer dynamisk organisasjon. – Jeg vil bruke sosiale medier til å få innspill og synspunkter på politikken vi driver, lovet Kristoffersen.

Han mente at FO-studentene var vinnerne uansett hvem som blir valgt. – Vi har et aktivt demokrati, det kan vi være stolte av.

Post-it-valg

For første gang i FOs historie stilte en velferdsviter til valg til et toppverv. Kan Kaare Jernslett lovet å konsentrere seg om forholdene for studentene. Studiefinansiering, tilrettelegging av forholdene for studenter med spesielle behov og sikring av praksisplasser. – I tillegg vil jeg prioritere rekruttering, det er viktig arbeid.

Etter at post-it-lappene var talt opp brukte Unni Dahle et par sekunder på å summe seg, før hun reiste seg og tok imot applausen fra årsmøtet. – Hun blir en veldig god leder, mener Nathaniel Kristoffersen.

Styre med bredde

Til nestledervalget var det to kandidater. 19 år gamle Kyle Andre Hage Tsigakis, som er 1.års student ved sosionomlinjen ved Høgskolen i Sør-Trøndelag gikk, av med seieren.

Nathaniel Kristoffersen stilte også til valg som studentrepresentant for seksjonsrådet for sosionomene. Men Rene William Draven, som hadde vervet i forrige periode gikk av med seieren.

Stine Myking ble valgt til studentrepresentant i seksjonsrådet for vernepleiere uten motkandidater.

Til vervet som studentrepresentant i seksjonsrådet for barnevernpedagoger ble Tina Dokken valgt.

Jan Kaare Jernslett ble valgt til studentrepresentant for velferdsviterne.

Lederskifte på nyåret

– FO-studentene er åpne og inkluderende. Det har vi vist denne helgen, sa Nathaniel Kristoffersen til årsmøtedeltakerne ved avslutningen søndag ettermiddag.

Han går til sin livs viktigste oppgave i januar da han blir pappa.

I januar tiltrer Unni Dahle som leder av FO-studentene.

21.11.2011
14:31
14.12.2013 12:53