FO-studentene til Nord-Afrika

Nestleder Kyle Tsigakis er i Vest-Sahara på jakt etter et solidaritetsprosjekt FO-studentene kan støtte.
21.06.2012
13:15
14.12.2013 12:58

solfrid.rod@lomedia.no

– Det er viktig at vi løfter blikket ut over oss selv og utdanningene våre. Vi ønsker å finne et prosjekt som FO-studentene kan støtte, litt på samme måte som noen av FO-avdelingene gjør. Vi må finne noe passe ambisiøst, fastslår studentleder Unni Dahle.

Møter flyktninger

FO-studentene har diskutert dette en stund, og var ikke i tvil da Støttekomiteen for Vest-Sahara inviterte ulike organisasjoner med på reise. Vest-Sahara behandles av FN som Afrikas siste uløste kolonispørsmål.

Kyle Tsigakis, nestleder og første års sosionomstudent på Høgskolen i Sør-Trøndelag, reiste i går til Tindouf i Algerie, der han skal besøke flyktningeleire.

Folk flest er flyktninger

Størstedelen av Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie.

Ifølge støttekomiteen bor det om lag 165.000 flyktninger i leirene i Algerie, uten tilstrekkelig humanitær hjelp. Fire av ti barn under fem år er kronisk underernærte.

Forberedt på en smell

Tsigakis skal også snakke med helsemyndighetene om tiltak for å forebygge rusmisbruk og kriminalitet blant barn og unge.

– Jeg gleder meg. Og jeg er forberedt på å gå på en smell. Det er første gang jeg er utenfor Europa, og jeg tror det blir tøft å se hvordan et undertrykket folk har det, sa Tsigakis til Fontene før avreise.

Måtte avlyse

Studentleder Unni Dahle skulle ha vært med på reisen, men måtte bli hjemme på grunn av dødsfall i familien.

Hun skulle ha konsentrert seg prosjekter for mineofre, som kan være et alternativ for FO-studentene å støtte. En annen mulighet er vaksinasjonsprogrammer og tiltak for mor-og-barn-helse.

Erfaringer og vurderinger legges fram på en samling studentene skal ha for lederer og nestledere til høsten.

21.06.2012
13:15
14.12.2013 12:58