JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Barnevernet må styrkes

LO må holde oppe presset for å styrke barnevernet, understreket FOs annen nestleder Kjetil Ostling på LO-kongressen i formiddag.
12.05.2009
13:40
16.12.2013 10:03

Ostling fortalte kongressen at barnevernet har fått 64 prosent flere meldinger siden midten av 90-tallet, mens antall stillinger bare har økt med 27 prosent. Han mente det er sammensatte årsaker til at antallet meldinger har økt, men at det er en ønsket utvikling fordi det gir flere mulighet for å få hjelp.

Har flere saker å behandle

– På begynnelsen av 1990-tallet var det ramaskrik om bemanningskrise i det kommunale barnevernet, og det ble iverksatt hastetiltak. I dag viser statistikken at de ansatte har flere meldinger å behandle, flere barn å følge opp og mer komplekse saker enn da hastetiltakene ble iverksatt for 20 år siden. Fylkesmannen melder stadig mistanke om at saker blir henlagt av kapasitetshensyn, sa han.

Vil trappe opp

Ostling påpekte at både SV og AP på sine landsmøter har gått inn for en opptrappingsplan for styrking av barnevernet i kommunene, gjennom kompetanseheving og å øke antallet ansatte.

– Dette har vært kjærkomment å registrere etter at FO i flere år har jobbet for en økning på minst 800 nye sosialfaglige stillinger. LO må følge opp og holde presset opp for at denne satsingen skal kunne realiseres, sa han.

Kjetil Ostling var den første av FOs åtte delegater som fikk ordet. Alle åtte sørget raskt for å sette seg på talerlisten da LO i dag diskuterte handlingsprogrammet for de neste fire åra.

12.05.2009
13:40
16.12.2013 10:03