JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
FORRIGE GANG: FO møtte mann- og kvinnesterkt opp på streikemarkeringen på Youngstorget 30. mai for to år siden.

FORRIGE GANG: FO møtte mann- og kvinnesterkt opp på streikemarkeringen på Youngstorget 30. mai for to år siden.

Eirik Dahl Viggen

Kan bli streik i barnevernet

4 335 statsansatte kan være i streik fra mandag morgen. Blant disse er 140 FO-medlemmer, de fleste innen barnevernet.
21.05.2014
11:52
21.08.2023 17:14

nina.hanssen@lomedia.no solfrid.rod@lomedia.no

Meklingen i statsoppgjøret har frist ved midnatt natt til mandag 26. mai. Om meklingen ikke fører fram, vil om lag 10 prosent av LO-medelmmene i staten streike fra mandag morgen.

De 140 FO-erne i første streikeuttak jobber i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) og i Bufetats regionkontorer, blant annet i Bergen og Trondheim. I tillegg rammes fosterhjemstjenesten i Stavanger, Tromsø og Bergen.

Seks forbund

– Vi legger opp til et ansvarlig streikeuttak som ikke vil ramme liv og helse. Det er opp til arbeidsgiver å søke dispensasjon der de måtte finne det nødvendig, sier FO-leder Mimmi Kvisvik i en kommentar.

Seks forbund er involvert i det første uttaket, de fleste fra Norsk Tjenestemannslag (NTL). I tillegg til FO, er Skolenes landsforbund, Norsk Arbeidsmandsforbund, Norsk Fengsel- og friomsorgsforbund og Fagforbundet med i det første uttaket.

Les mer om statsoppgjøret her.

Mekling pågår

LO Stat-leder Tone Rønoldtangen sier at meklingen fortsetter som normalt fram mot fristen 25. mai ved midnatt.

– Det er bare Riksmekleren som kan kommentere det som skjer i meklingen, men vi jobber hardt for å finne en løsning, sier hun.

– Først og fremst er uttaket rettet mot arbeidsgiver, men selvfølgelig vil en eventuell streik merkes også blant publikum. Vi er uansett innstilt på å gi dispensasjoner for å unngå at liv og helse blir truet, understreker Rønoldtangen.

21.05.2014
11:52
21.08.2023 17:14

Mye lest